Tradicionalno prireditev »Od lipe do lipe« so letos Libeličani organizirali malo drugače. Do sedaj so imeli ta srečanja pod veličastno lipo ob domu CŠOD Ajda. Ideja, da bi lipo zasadili tudi nekje v vasi, je obrodila sadove. Sklenili so, da bodo mlado lipo zasadili ob novem objektu »Bičivnek« na igrišču na Gorčah.

"Vaška lipa"
…spominska lipa…

Zasaditev drevesa, ki je simbol slovenstva, so posvetili obletnici zgodovinskih dogodkov izpred 100 let, ko so Libeličani svetu pokazali kaj je pristno domoljubje, v čast obletnici, ko so postavili državno mejo »na novo« in kraj vrnili v matično domovino.

Otroci vrtca Libeliče
…otroci vrtca Libeliče…

Druženje je namenjeno tudi praznovanju praznika dneva državnosti, ko smo  Slovenci 25. junija 1991 dobili svojo lastno državo. Predsednik Sveta KS Libeliče, Jože Pšeničnik je v nagovoru  povedal kako so se vaščani po slovenskih vaseh že nekoč dobivali pod vaško lipo in se tam dogovarjali o dobrih in manj dobrih stvareh, ki jih je bilo treba rešiti v skupnosti. Ta običaj druženja pod lipo bodo obudili takoj, ko bo lipa dovolj velika za postavitev »kamnitih« klopi okoli nje.

Otroci POŠ Libeliče
…otroci in učiteljica POŠ Libeliče…
MePZ Libeliče
…MePZ Libeliče…
Otroci in Bica bend.
…otroci OŠ Libeliče in “Bica bend”…
Obiskovalci
…obiskovalci…

Na prireditvi so sodelovali otroci libeliškega vrtca in šole z gosti »Bica bend« iz Dravograda, MPZ Libeliče pa je poleg himne zapel nekaj narodnih pesmi.

Za kulinariko  je poskrbel Zlatko s svojo ekipo.

Govor predsednika Sveta KS Libeliče.