tecaj1Kaj pomeni za kraj skupina ljudi, ki se odzove na vsak poziv za sodelovanje, ve samo tisti, v katerega kraju se to dogaja.

Takšno skupino premore krajevna skupnost Libeliče. Ženske, ki jo sestavljajo, so članice Društva kmetic Dravograd.
Njihova dejavnost v društvu je nepogrešljiva. Še bolj pa bi pogrešali njihovo dejavnost v samih Libeličah, kjer živijo in se s svojim nesebičnim delom vključujejo v življenje kraja in skupnosti. Ni si mogoče predstavljati prireditve ali kakršnekoli druge dejavnosti, da ne bi sodelovale. PA250004Pa najsi gre za ohranjanje kulturne dediščine in običajev v kraju, turistične dejavnosti, olepševalnih akcij, izobraževanja sokrajanov in še bi lahko naštevali.
Vemo, da, kjer je ženska, je tudi dobra hrana, in libeliške članice društva kmetic so to nedvomno dokazale s prireditvijo “Da ne boš voč’n od mize šou”.
Ponovno najdene recepte svojih babic in mam so prikazale v knjigi “Libeliška kuharica”, s katero želijo ohranjati jedi in navade naših prednikov, značilno za domači kraj.knjiga

(Knjigo lahko kupite ob obisku Libelič- recite vodiču!)
Svoje znanje posredujejo tudi drugim krajanom z organiziranjem ročnodelskih krožkov in delavnic. Pred leti organizirana razstava ročnih del krajanov je vzoren dokaz njihovega truda.
Prepričane, da se da v domačem kraju marsikaj narediti na boljše, jim ni škoda časa, ki si ga odtrgajo od svojih vsakodnevnih opravil na kmetijah in pri družinah. S svojim znanjem in nesebičnim delovanjem kraju ne pomagajo samo “fizično”, ampak so vzor vsem krajanom, kako se s svojim krajem živi.
Kdor ima voljo do skupnega dela ni aktiven samo za svojimi zidovi.

jesenskupaj1

Dejavnost teh žensk sega preko meja krajevne skupnosti in tudi preko državnih meja.