Letošnji Teden Karitas bo potekal od ponedeljka, 25. 11. 2019, do nedelje, 1. 12. 2019. S Tednom Karitas bodo obeležili 29  letnico organizirane oblike delovanja Karitas v Sloveniji. V tednu Karitas nas bo letos nagovarjalo geslo »Dobro iz vsakega srca« in nas vabilo najprej k sočutju, dobroti in konkretni solidarnosti z ljudmi v stiski. (Vir: WWW. ..)

Karitas je mednarodna organizacija za humanitarno pomoč Rimokatoliške cerkve. Prva Karitas organizacija je bila ustanovljena v Freiburgu v Nemčiji leta 1897. Sledile so Karitas v Švici, ustanovljena leta 1901, v ZDA, ustanovljena leta 1910, sledile so ustanovitve Karitas organizacij povsod, kjer je lahko delovala Rimokatoliška cerkev, danes je teh držav že preko 200, vključno s Slovenijo. Karitas danes deluje na mnogih področjih pomoči, prebivalstvu ob naravnih katastrofah, ob epidemijah raznih bolezni, pomoči ostarelim, pomoči otrokom, pomoči šolam, pomoči ob razvojnih težavah prebivalstvu v raznih državah po svetu. (Vir: WWW. ..)

V Sloveniji v 457 župnijskih Karitas deluje preko 10.000 prostovoljcev. Med temi je tudi Župnijska Karitas Libeliče. Libeliške prostovoljke in prostovoljci skozi celo leto izvajajo svoje poslanstvo in se trudijo pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. Z raznimi zbiralnimi akcijami zbirajo darove, organizirajo ali soorganizirajo dobrodelne prireditve …

V tednu, ki je posvečen organizaciji Karitas, se odbor zahvaljuje krajanom za sodelovanje in darovana sredstva. Ta teden so pripravili adventne venčke, ki jih boste lahko dobili že v nedeljo pred in po maši v farni cerkvi v Libeličah. Ob venčkih na stranskem oltarju bo tudi škatlica za prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni v dobrodelne namene.

Seveda pa moramo tudi mi, bralci tega članka in vsi krajani, izreči zahvalo aktivistkam(om) te organizacije za njihov nesebični trud pri njihovem humanitarnem delu. Hvala!