Odhod na tabor

Sobotno jutro, 29. junija, je bilo za najmlajše libeliške gasilce težko pričakovano. Začel se je namreč gasilski tabor. Zbrali smo se pred gasilskim domom ob 10. uri, natovorili prtljago in se z lojtrnikom odpeljali proti lovski koči. Tam je otroke pričakal velik šotor, kjer so odložili svoje stvari in si uredili ležišča. Sledilo je nekaj kratkih navodil in ogled tabora. Kmalu je zadišalo po kosilu. Za prvi dan smo si privoščili kar pico iz Bumeranga. Po počitku so se otroci ves dan igrali (družabne igre, nogomet, odbojka …). Medtem so mentorji pripravili taborni ogenj za pečenje hrenovk. Mladi gasilci so si večerjo tako pripravili sami in zraven neizmerno uživali. S polnimi želodčki so se odpravili pod tuš in v pižame, vendar jim od navdušenja, da se je tabor končno začel, spanec ni dišal. Tako so bedeli pozno v noč.

Presenečenje

V nedeljo se je jutro začelo že precej zgodaj, saj so se otroci iz svojih spalnih vreč prikobacali že pred 6. uro. Medtem, ko so mentorji skušali ostati budni, je v najmlajših prekipevalo od energije. Po zajtrku smo se zopet igrali in zabavali. Kmalu je sledilo kosilo, ki sta ga pripravila Stane in Zlatko – špageti z bolonjsko omako (njam, njam …). Ko so se nam umirili želodčki, je na lovsko kočo prišel »dedi Piko« in otroke z lojtrnikom odpeljal v dolino. Sledilo je namreč presenečenje. Na igrišču smo nestrpno čakali kaj se bo zgodilo in kmalu se je pred nas pripeljala velika gasilska avtolestev. Prišel je gasilec iz Koroškega gasilskega zavoda in otrokom na obraz pričaral nasmešek (pa tudi staršem, ki so nas prišli pogledat). Prav vsak izmed nas se je lahko popeljal kar 25 metrov visoko. Potem smo se vrnili na lovsko kočo in si pripravili »pena party«. Gasilčki so spet uživali in se obmetavali s peno. Zvečer so oz. smo (tudi mentorji) popadali v svoje spalne vreče in zaspali.

Obisk policajev

Ponedeljek je bil spet en prekrasen sončen dan. Ob 11. uri se je na tabor pripeljala marica. Pa ne čisto običajna Marica iz mesa in krvi, temveč policijska marica. Gospoda policista Mirko in Mitja sta otrokom povedala marsikaj zanimivega. Pokazala sta jim orožje ter »hladilnico« za tiste ta najbolj poredne. Lahko so preizkusili tudi neprebojni jopič in se vklenili v lisice. Na koncu sta jim razdelila tudi odsevnike in balone. Za kosilo nam je Zlatko pripravil pečene perutničke in krompir, da smo se še zadnji dan obilno najedli. Najboljši del dneva pa je bil, ko so se med sabo pomerili mentorji in otroci v bitki z vodo. Bilo je veliko smeha, včasih tudi joka. Ko so se vsi posušili, smo se še malo poigrali, potem pa počasi začeli pospravljati tabor. Pozno popoldan je naše najmlajše gasilce lojtrnik odpeljal v dolino, kjer so jih pred gasilskim domom pričakali starši.

Uživali smo v podaljšanem vikendu. Hvala vsem mentorjem, ki so si vzeli čas in poskrbeli za naše otroke. Se vidimo drugo leto.

Dogajanje v sliki vidite TUKAJ!

Tekst in slike: Anamarija Plešivčnik