Lipa pri Ajdi

Tradicionalno prireditev, ki ji pravijo »Od lipe do lipe«, so letos organizirali v nedeljo, 16. junija 2019. Kot vsako leto, so se krajani tudi letos zbrali pod lipami na Libeliški Gori na CŠOD Ajda. Običaj je že, da v Libeličah združijo moči in skupaj organizirajo skoraj vse tradicionalne prireditve, in tako je bilo tudi tokrat. Sodelovali so Krajevna skupnost, Kulturno prosvetno društvo, PO šola in vrtec.

Vrtec Libeliče
POŠ Libeliče

Kulturni program so sestavili in izvedli otroci vrtca in šole ter Mešani pevski zbor. Program je povezovala Nastja Perovnik, govornik pa je bil predsednik Sveta KS Libeliče, Jože Pšeničnik. V nagovoru je povedal nekaj o zgodovini drevesa pod katerim so se zbrali in je še sedaj simbol slovenstva. Posebej smo lahko ponosni Korošci, saj pri nas raste ena najstarejših lip na Slovenskem. To je najevska lipa na Ludranskem vrhu in naj bi bila stara preko 700 let, je povedal Jože.

Obiskovalci
Mešani pevski zbor Libeliče

Svoj govor je zaključil z besedami: »Spoštovane Libeličanke, Libeličani, spoštovani ljudje dobre volje. Uživajte v programu, ki so ga pripravili otroci vrtca in šole iz Libelič pod mentorstvom učiteljice Tatjane Pšeničnik in vzgojiteljic Zale in Monike, ter seveda naši nepogrešljivi ter vedno boljši in številčnejši pevski zbor pod umetniškim vodstvom Jane Mlakar Močilnik. Nastji pa gre zahvala za vodenje programa.

Jože Pšeničnik predsednik SKS Libeliče
Obiskovalci

Hvala vsem, ki sodelujete v programu, hvala vsem, ki ste pri organizaciji prireditve kakorkoli pomagali, hvala domu Ajda za prijazen sprejem pod lipami. Lepo se imejte in veliko se smejte!«

Na koncu je Nastja pozvala vse prisotne na druženje ob dobri malici in mrzli pijači.

Nekaj foto utrinkov vidite v GALERIJI slik!