Občinski prvaki in vice prvaki 2019

Pretekli vikend, 7. in 8. junija 2019, je bil v občini Dravograd gasilsko obarvan. Gasilska zveza Dravograd je izvedla občinsko tekmovanje gasilskih desetin. V petek je bilo tekmovanje za pionirje in mladince v Črnečah, v soboto pa za odrasle v Libeličah.

Postroj ob razglasitvi rezultatov

Tekmovanje odraslih, članic, članov, veterank in veteranov, je bilo v okviru GZ Dravograd in ob 10. memorialu Oto Anton. Memorial je tradicionalno tekmovanje odraslih v čast Oto Antonu, ki je vse svoje življenje bil gasilec z dušo in telesom. Memorialu so se pridružile tudi ekipe iz GZ Dravske doline. Na obeh tekmovanjih je sodelovalo rekordno število ekip iz PGD Libeliče. Kar štirinajst (14) jih je bilo. V Črnečah je tekmovanje potekalo na igrišču in pred gasilskim domom, v Libeličah pa na igrišču in vzletišču Damijana Cehnerja.

Zmagovalci 10. memoriala Oto Anton 2019

Organizacija je bila na visokem nivoju in je vse potekalo v skladu s pravili in urnikom. Posebej uspešno je bilo tekmovanje za pripadnike PGD Libeliče, saj se je vseh 14 ekip uvrstilo na regijsko tekmovanje Koroške.

Oto Marija predaja pokal memoriala

Kot so že predstavniki gasilskih organizacij in občine Dravograd v nagovoru pohvalili organizacijo in izvedbo tekme, se moramo čestitkam PGD Libeliče pridružiti tudi mi bralci in gledalci.

Pokale za najuspešnejše desetine so podeljevali gasilski funkcionarji in Marijana Cigala, županja občine Dravograd.

Vodstvo tekmovanja in gostje

Dosežki domačih ekip pa so sledeči:

pionirke: 1. mesto , pionirji: 2. mesto, mladinke: 1. mesto, mladinci: 1. mesto
članice A: 1. mesto, članice B: 2. mesto, članice B/2: 3. mesto
člani A: 1. mesto, člani A/2: 3. mesto, člani B/2: 1. mesto, člani B: 2. mesto
starejše gasilke: 1.mesto, starejše gasilke/1: 2. mesto, starejši gasilci:1. mesto

Uradne rezultate vseh dosežkov bomo objavili takoj, ko jih prejmemo. V GALERIJI slik pa si lahko ogledate nekaj utrinkov s tekmovanja.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim. Na pomoč!