RAVNE NA KOROŠKEM
KDBPR LIBELIČE

Zveza društev za boj proti raku je pričela z delovanjem pred 50 leti. Vsa ta leta si je skupaj s pokrajinskimi društvi prizadevala za čim boljšo osveščenost prebivalstva o možnostih preprečevanja in zgodnjega odkrivanja raka. Prav preventiva je dolgoročna naložba, ki se zagotovo obrestuje. Osnovno poslanstvo društva je prispevati k ustvarjanju slovenske družbe, v kateri ne bo nihče zbolel ali umrl za rakom zaradi lastne nevednosti.

Koroško društvo za boj proti raku za ljudi iz koroških občin deluje že od leta 1996, v Libeličah pa je aktivno že 15 let in ima že čez 200 članic in članov. 15-letnico aktivnega ter uspešnega sodelovanja s člani KDBPR iz Libelič in tedna boja proti raku smo letos obeležili s pohodom ter druženjem članic in članov. Pohoda iz Libelič na Libeliško Goro do CŠOD Ajda se je udeležilo tudi več kot deset članic in članov iz drugih koroških društev. Pohoda se je udeležila tudi predsednica koroškega društva Neda Hudopisk, dr. med., spec. javnega zdravja in nas prijetno presenetila. Seveda je prišla tudi naša zdravnica, Ivica Podrzavnik dr. med., ki je bila pobudnica tega pohoda.

Foto: Pavli / PRED GASILSKIM DOMOM

Pred gasilskim domom v Libeličah se nas je v soboto, 9.marca 2019 zbralo skoraj 50. Druženje se je pričelo ob kavi, čaju in pecivu. Sledilo je skupinsko fotografiranje. Podpredsednik Krajevne skupnosti Libeliče, Branko Perovnik, pa se je zdravnici Podrzavnikovi s skromnim darilom v imenu Občine Dravograd in Krajevne skupnosti Libeliče zahvalil za vso dosedanje delo in z željo, da nam ostane zvesta še naprej. Čestital ji je tudi za prejeto zlato priznanje za prizadevno delo v boju proti raku, ki ga je podelila 6. marca 2019 njej in Betki Pšeničnik Zveza slovenskih društev za boj proti raku.

Foto Pavli/ PRIHOD NA AJDO

Pohod je potekal po asfaltirani cesti, vreme je bilo krasno in ob prijetnem druženju je bila pot za nekatere kar prekratka. Na Ajdi so nas lepo sprejeli in nam pripravili zelo dober topel obrok. Po krajšem počitku smo se polni lepih vtisov vrnili v vas.

Zapisala Betka Pšeničnik.

Foto Pavli/ SKUPINSKA NA AJDI