Oktober mesec požarne varnosti!
Vsako leto je v mesecu varstva pred požari izbrana nosilna tematika, ki državljane osvešča (obvešča) o nevarnostih pred požarom in o načinu reagiranja v primeru nesreč. Letošnja nosilna tematika je namenjena številki za klic v sili 112. Običajno je, da se tematika določi skupaj z Upravo RS za zaščito in reševanje in Slovenskim združenjem za požarno varnost. Tudi letos je bilo tako. Klicno številko 112 smo v Sloveniji uvedli kot druga država v Evropi, že leta 1997. Zaradi ugotovitve, da so ljudje kljub enaindvajset letni uporabi te številke, še premalo poučeni o uporabi številke za klic v sili, je namen te akcije pomanjkljivosti odpraviti in prebivalstvo v največji meri poučiti o tem.
Libeliški gasilci so bili v tem mesecu tudi aktivni, tako pri sodelovanju v akcijah Gasilske zveze Dravograd, kot pri resničnem posredovanju v kraju. Ozaveščanje o nevarnostih pri požaru in nesrečah, je potrebno začeti že pri najmlajših. Zato so člani PGD Libeliče izvedli akcijo evakuacije otrok in osebja iz PO Šole Libeliče. Nenapovedano so povzročili »požar« in opazovali ukrepanje šolskega osebja in otrok pri zapuščanju »nevarnega« objekta. Poveljnik PGD Libeliče, Rok Plešivčnik je s pomočjo gasilca Jureta Ringa evakuiranim na zbornem mestu podal oceno akcije. Z zadovoljstvom je ugotovil, da je akcija potekala v skladu z varnostnimi predpisi.
Najmlajšim iz vrtca so pokazali tudi gasilska vozila in opremo v njih, starejšim pa pripravljajo ogled Regijskega centra za obveščanje v Slovenj Gradcu, ki deluje že od začetka leta 1997.
Teden dni pred to vajo pa so člani PGD Libeliče tudi posredovali na šoli. V ostrešju so si svoje domovanje napravile ose, katerih je bilo toliko, da so onemogočale normalno poučevanje v zgornjih razredih. Odstranjevanje nadležnih žuželk je zahteval kar precej izkušenosti in korajže, saj se je odvijal na visoki strehi šole. Akcija se je srečno zaključila in vsi upajo, da se nepoklicani stanovalci ponovno ne vrnejo na to mesto. V upanju, da do nesreč ne bi prihajalo, pozdravljamo gasilce z njihovim pozdravom: Na pomoč!

Več slik vidite v albumu!