PA JIM JE LE USPELO!
Najmlajši gasilci tekmujejo v več disciplinah, ki so po navadi razporejene čez celo leto. Ena izmed teh je tudi gasilska orientacija. Tekmovalci se morajo znajti v naravi s pomočjo kompasa in zemljevida. Poiskati morajo točke, kjer se izvajajo razne gasilske vaje – vezava vozlov, zvijanje cevi, vaja z vedrovko … Cilj tekmovanja je najti vse točke, brezhibno opraviti vse vaje in se vrniti v cilj. In vse to v čim hitrejšem času.
Prvi dan v mesecu septembru je v Črnečah potekalo občinsko tekmovanje. Iz našega društva se ga je udeležila ena ekipa pionirk skupaj z mentorjem Žigo Rožejem. Osvojile so prvo mesto in se uvrstile na regijsko tekmovanje. To je potekalo 8. septembra v Radljah ob Dravi. Tudi tukaj so se izkazale in se z 2. mestom uvrstile na državno tekmovanje.
Njihova mentorica pri praktičnih vajah, Bernarda Rožej, jih je cel teden pridno trenirala. Tako so se v soboto, 15. septembra odpravili v Moravče na državno tekmovanje. Punce so v gasilski orientaciji že nekaj let zaporedoma dosegale odlične rezultate. Le vprašanje časa je bilo, kdaj jim bo uspelo. V njihov uspeh sem bila povsem prepričana, saj jim ni manjkalo motivacije in volje do odličnega rezultata – skupaj z mentorjema. Barbara Pšeničnik, Karin Rudolf in Maja Ravnikar so se z mentorjema Bernardo in Žigo pogumno podale na progo, pokazale svojo spretnost in se v cilj vrnile kot najboljše v Sloveniji. Postale so državne prvakinje v gasilski orientaciji v kategoriji pionirk. In Libeličani smo jih v rodnem kraju pričakali tako kot so si zaslužile – z aplavzom in ponosom.
Barbara, Karin, Maja, Žiga in Bernarda, Iskrene čestitke za tako velik uspeh! Trud je poplačan le, če človek ne odneha.
Več o dogajanju v slikah v galeriji!

Tekst: Anamarija Plešivčnik, slike: Adrijan