Libeliški gasilci so uspešno zaključili tekmovalni del leta. To, da so v občinskem merilu najboljši, ni treba več govoriti. Z uspehi na tekmovanju v domači gasilski zvezi so se na regionalni nivo uvrstili z več ekipami vseh starosti. Ta uspeh jih je popeljal tudi na državno gasilsko tekmovanje v Gornjo Radgono, v soboto, 22. in nedeljo, 23. septembra 2018. Teden dni pred tekmovanjem v Radgoni, so pionirke na tekmi gasilske orientacije v Moravčah premagale vso konkurenco (34 ekip) in postale najboljše v državi. Pionirke iz PGD Libeliče so državne prvakinje!Na državno tekmo članov in članic, se je v okviru Gasilske zveze Dravograd uvrstilo kar osem (8) ekip iz Libelič. Z uspehi smo lahko res zadovoljni, saj je trud, vložen v treniranje, poplačan z dobrimi uvrstitvami. Libeličani so dosegli dve peti (5) mesti, eno šesto (6) mesto, eno deseto (10), eno devetnajsto (19), eno triindvajseto (23), eno devetindvajseto (29) ter eno štirideseto (40) mesto. V vsaki disciplini je sodelovalo preko štirideset ekip, v eni tudi preko petdeset. Vse čestitke si zaslužijo tako tekmovalci kot mentorji in seveda tudi vodstvo PGD Libeliče. Le s skupnim delovanjem je možno doseči tak rezultat.
Težko bi v Sloveniji našli prostovoljno gasilsko društvo, ki je doseglo tak uspeh. Res je, da večkrat neupravičeno zanemarimo uspehe, ki ne prinašajo medalje. Je pač tekmovanje in tu velikokrat igra pomembno vlogo tudi sreča. Ta pa je enkrat tu, enkrat tam. Množična udeležba iz enega društva pa je svojevrsten državni rekord. Vseh članov prostovoljnih gasilskih društev je v državi 133.000, od tega je aktivnih gasilcev 60.000 in biti med preko 4500 tekmovalci, ki so lahko sodelovali na državnih tekmovanjih, ni od muh.
V imenu bralcev našega glasila v papirni in elektronski obliki, izrekam iskrene čestitke za dosežene uspehe, še bolj pa, da ste s ponosom predstavljali domačo vas, občino Dravograd in Koroško regijo!
Čestitamo!

Več najdete v albumu slik, ki so jih prispevali člani PGD in GZS ter Adrijan!