V letnih programih društev in organizacij v Libeličah je tudi točka o praznovanju praznika žensk. To organizirajo med 8. marcem, dnevom žena in 25. marcem, materinskim dnevom. Tudi letos so strnili vrste šola in vrtec, gasilci, športniki, kulturno društvo in krajevna skupnost.
Prisrčen program so prikazali otroci šole in vrtca. Poimenovali so ga »Potovanje po Sloveniji«. V šaljivem in zanimivem tonu so navzočim prikazali lepote in posebnosti slovenskih pokrajin. Pokazali, so, da je domovina zelo raznolika po naravi kot tudi po značilnostih iz zgodovine.Vem, da marsikdo izmed nas veliko zanimivosti še ni videl, o njih slišal ali jih obiskal. Morda pa je ravno predstavitev domovine s strani najmlajših vzpodbudila koga, da si bo popestril svoje vedenje o tem, da je domovina najlepša, le pogledati jo je treba.
Mešani pevski zbor Libeliče je ženskam zapel tri pesmi: Dečva je zaubrna, Rožici in Roža na poljani.
Tudi iz pomladno obarvanega programa je bilo čutiti, da imamo zime že vsi dovolj in komaj čakamo na najlepši del leta, ko se narava prebudi in zacveti v vsej svoji polnosti.
Iskrene čestitke vsem ženskam v KS Libeliče je izrekel tudi predsednik Sveta KS Libeliče, Jože Pšeničnik. Obudil je spomin na nastanek in pomen praznika, ki je posvečen nežnejšemu spolu. Po proslavi so udeleženke še “kakšno rekle” ob domačih dobrotah.
Čestitki se pridružuje tudi uredništvo in vas, spoštovane ženske, spodbuja, da nekaj, kar so povedali mladi, vzamete resno in obiščete kateri del naše domovine. Vrnitev domov pa bo zbudila stari rek: Povsod je lepo, doma je najlepše!