Za naš podmladek v gasilskem društvu se je začetek zimskih počitnic začel ravno na temo gasilcev. Zadnjo soboto v februarju smo se namreč udeležili občinskega kviza gasilske mladine v Dravogradu. Libeličani smo sodelovali s petimi ekipami, od najmlajših do malo starejših. Tekmovali so v naslednjih disciplinah: reševanje testov na temo gasilstva, štafetno vezanje vozlov in gasilska spretnost. Konkurenca na občinskem nivoju je bila velika, a so naši gasilčki z njo pometli kot za šalo.
Izmed vseh naših ekip so se na regijsko tekmovanje uvrstile 4:
pionirji 1, pionirji 2, mladinci 1 in mladinci 2. Pionirji 3 pa so imeli nekaj smole in se na regijsko tekmovanje niso uspeli uvrstiti.

Po enotedenskem oddihu so se začele ponovne priprave, saj je 10. marca sledil regijski kviz v Mislinji. Kljub manjšim težavam v sestavi ekip, je odlično pripravljena libeliška mladina dosegla dobre rezultate. Na državno tekmovanje sta se uvrstili 2 ekipi: pionirji 1 in mladinci 1.

Skupaj z mentorji so se 17. marca odpravili na državno tekmovanje v Trbovlje. Na državnem nivoju je v obeh kategorijah sodelovalo 39 ekip iz cele Slovenije. Naši pionirji 1 so dosegli odlično 10. mesto, mladinci 2 pa 34.

Za sodelovanje se zahvaljujem našim najmlajšim, ki so svoj prosti čas namenili razvijanju možgančkov na temo gasilstva:

          pionirji 1: Barbara Pšeničnik, Maja Ravnikar, Karin Rudolf,

          pionirji 2: Žana Rapuc, Alja Kos, Klara Plešivčnik,

          pionirji 3: Gašper Plešivčnik, Anže Pšeničnik, Blaž Kaizer,

        mladinci 1: Neža Pšeničnik, Tamara Rožej, Lana Stolnik
(na državnem tekmovanju je Tamaro nadomestil David Poderžan),

        mladinci 2: Andraž Rožej, David Poderžan, Luka Gostenčnik
(na regijskem tekmovanju je Luko nadomestil Gašper Plešivčnik).

Odličnih rezultatov pa ne bi bilo brez podpore mentorjev. Bernarda, Žiga, Anita, Patricija K., Patricija R. in Žan, hvala tudi vam.

 

 

Anamarija Plešivčnik.