Na pustno soboto je center Libelič »neprevozen« za tiste, ki hočejo samo skozi vas. Zbere se namreč libeliška pustnija. Tudi letos je bilo tako. Številne maske, ki so predstavljale najrazličnejše like iz pravljic, politike, vsakdanjega življenja in še, pa še …, so bile gospodar v vasi. Bilo je tudi nekaj skupinskih in družinskih mask. Ko jih človek vidi, mora priznati, da se krajani (ne vsi) le zavedajo, da je za ohranjanje običajev treba vložiti kar nekaj časa in truda. Pa tudi materiala. Glavna pa je ideja in izvirnost. Ne enega ne drugega Libeličanom ne manjka. Čestitamo!
Poleg mask se je na povorki zbralo tudi precej »nemask«, ali obiskovalcev, ki so s svojo prisotnostjo popestrili dogodek. Začelo se je vse skupaj s POROČILOM o dogodkih lanskega leta, ki ga je naročil g. Pust, in ga objavil preko svojega direktnega odposlanca, saj se povorke sam ni mogel udeležiti. Podatke je pridobil od svojih pustnih agentk Irme in Simone. Je pa res smola, da je pust povsod isti čas.
Povorko proti Gorčam na kmetijo Hribernik je vodila skupinska maska »Libeliški cirkus«, za njo pustni muzikant in nato mešano maske in »nemaske«. Na cilju so bili pogoščeni s čajem in krapi, nekateri pa tudi z neko črno tekočino v malih kozarčkih in z rumeno v malo večjih. Po obveznem zaužitju dobrin in slikanjem se je pustnija počasi razšla. Kako je vse skupaj bilo videti, pa si oglejte v ALBUMU SLIK!
Ob našem prazniku nam izrekam iskrene čestitke!