Vzporedno s prireditvijo »Korajža« je letos že drugič potekala posebna razstava v Bučevi dvorani.
Dragici Perovnik je tudi tokrat uspelo zbrati dovolj artiklov za uspešno razstavo. K sodelovanju je povabila krajane in jih prosila, da pogledajo po shrambah in podstrešju, če kje pozabljen leži kakšen kuhinjski pripomoček. Tema razstave je namreč bila: kaj smo nekoč uporabljali v kuhinjah.
Letošnji temi je botroval izpad električne energije, pravi Dragica. Med mešanjem sladice je namreč zmanjkalo elektrike. Moderne gospodinjske naprave so v trenutku neuporabne. Da kaj takega nekoč ni bil problem, saj so vsi takratni pripomočki delovali na ročni pogon, je hotela povedati svojim otrokom. Tudi mešalnik za pecivo. Tedaj pa se ji je porodila misel, da je res veliko tega že šlo v pozabo in da naša mladina le malo ve kako je takrat potekalo delo gospodinje. Z namenom ohraniti vsaj spomin na to, se je odločila za to potezo.
Ideja je padla na plodna tla tudi med krajani, ki so prispevali že skoraj pozabljene pripomočke iz kuhinje njihovih mam in babic.
Ob vprašanju, če kaj razmišlja že za naslednje leto, Dragica z nasmeškom odgovori, da idej ne zmanjka ter, da računa tudi na sodelovanje krajanov in organizacij.
Potrjuje misel da le skupaj lahko ustvarimo dobre projekte. Libeličani to znamo!
Razstavo v sliki vidite tu!