Najbolj obiskana prireditev v kraju je, poleg jesenskega srečanja krajanov ob krajevnem prazniku, še zabavna prireditev »Korajža je v Libeličah doma«. Letos je bila že osmič. Organizirana pa je v sklopu slovenskega kulturnega praznika.
Mlada voditelja prireditve, Neža in Martin sta celotno prireditev vodila v duhu največjega slovenskega pisatelja Franceta Prešerna. Libeličani pač združijo kar »vkup« paše: praznik in kulturo.
Organizatorji opažajo, da je vedno težje pridobiti točke programa. Pa kljub temu jim ga uspe organizirati tako, da za gledalce kar nekam prehitro mine. Takšnih, zabavnih in preprostih prireditev, nam danes kar nekam primanjkuje, kar odraža obisk in zadovoljstvo gledalcev, ki s ploskanjem »izsilijo« še kakšen dodatek. Letos so nastopili: libeliški pevski zbor z violinistko Kristino,  mlade pevke Žana, Alja, Karin in Barbara ter muzikanta Borut in Tadej, igralska sekcija KPD Libeliče s skečem »Večna lovišča« in harmonikar Žiga. Za presenečenje je poskrbel duo »Demenca«. Jakob in Franc sta s trobentami zaigrala dve narodni in sta bila za svoj nastop in izvedbo poplačana z bučnim aplavzom.
Sta bila tudi edina nastopajoča, ki nista potrebovala moderne tehnike in ozvočenja. Pa, kot sta sama dejala, njima ni težko izbrati vižo, ki jo bosta zaigrala, saj sta že pozabila katera je bila pred tem.
Za konec je Žiga dejal, da ni veselice brez Golice, ter seveda ponarodele pesmi V dolini tihi, ki so jo skupaj zapeli vsi v dvorani. Tudi Jožica S. Zalesnik je dopolnila program z zgodbami iz šolskega razreda.
Čisto ob koncu pa sta Neža in Martin občinstvu povedala, da visoki jubilej praznuje dolgoletni pevovodja Zdravko in pozvala vse, da mu ob spremljavi harmonike zapojejo, tisto Vse najboljše. Dodali pa so še Kolʹkor kapljic ….
Ni treba veliko za dobro voljo, zato vas vabijo, da se že sedaj pripravite na sodelovanje na deveti korajži.