DSC_0061V soboto, 15.8.2015 smo se Libeličani udeležili že tridesetih kmečkih iger v Čezsoči. Poleg tekmovalne ekipe, ki jo sestavljajo: Maja Ring, Anita Kos, Miran Perovnik, Jože Ring in Toni Brusnik, se je na pot v Soško dolino podalo tudi nekaj navijačev.
Pot nas je vodila preko Avstrije do Italije v Trbiž in čez prelaz Predel. Prvi večji postanek smo imeli ob slikovitem Rabeljskem jezeru, kjer smo se okrepčali z izdatno malico.
Igre so bile, kot vsako leto, dobro organizirane. Tekmovalo je pet ekip: Libeliče,Livek, Podkoren, Povir in Čezsoča. Igri sta bili dve in sicer molža »koze« in »svatovanje«. Pri prvi igri se nam je pripetila nesreča, kajti strgalo se je »vime« in mleko se je razlilo po tleh. A tekmovalci so se dobro znašli, hitro so mleko postrgali s tal in prvi napolnili posodo. Komisiji pa ni bila preveč všeč siva barva mleka. Kljub temu so naši dosegli odlično četrto mesto, ki so ga delili skupaj z Livekom.
V poznih nočnih urah je bilo še tekmovanje za »kerlca« tokratne prireditve. Ekipo je , kot že vsa leta, zastopal Jože Ring, naše »občinstvo« pa Lojzi Plešivčnik, ki je dosegel drugo mesto in postal vice kerlc Čezsoče 2015. Tako se tradicija »kerlca« iz Libelič nadaljuje. Čestitamo!
Za zabavo na prireditvi so poskrbeli Čuki, ki so »razturali« mlado in staro. Prve dežne kaplje so nas pregnale proti domu, toda saj je bila že nedelja. Tako prireditelji kot Libeličani pa se veselijo srečanja čez leto dni.                                              Irma Knez
Kako pa je dogodek videti na slikah, lahko vidite v galeriji!
DSC_0033  DSC_0092  DSC_0114

Letošnjo tekmo za “kerlca”si lahko ogledate na filmčku  , ki ga je posnel Hudejev Pavli.