DSC_0228V lanskem poletju smo si libeliške veteranke (PGD) po napornem tekmovalnem obdobju privoščile izlet s pravim starodobnim lojtrnikom. Atrakcija, ki jo je bilo treba letos ponoviti.
Tudi letos, po uvrstitvi enote starejših gasilk na državno tekmovanje, smo se zmenile za zaslužen izletniški dan z libeliškim lojtrnikom po okoliških hribih. Tokrat nas je pot vodila preko Strojne do koroške turistične vasice Šentanel. Ker so koroške ceste in poti precej luknjaste, je bilo potrebno izgubljeno energijo nadoknaditi. To smo storile na turistični kmetiji Ploder, kjer so nas postregli z bogatim kosilom.
Po dobrem oddihu nas je lojtrnik popeljal do središča Šentanela, kjer smo si ogledale nekaj zanimivosti te koroške vasice. Tudi pokramljale smo s prijaznimi domačini, ki so bili navdušeni nad našim prihodom. Nato nas je pot vodila preko Jamnice nazaj do Libelič.
Po večkratnih postankih smo zvečer prispele v Libeliče, kjer nas je na svojem domu z dobrodošlico sprejel predsednik krajevne skupnosti (libeliški župan) s svojo družino. Presenečene smo bile, da je s spoštovanjem spremljal našo dogodivščino in nam je v znak spoštovanja podelil simbolična darila.
Hribernikovim in Funtovim se zahvaljujemo za prevoz. Kako malo je potrebno za lep in velik dan, ki se ga bomo še vse dolgo spominjale.

Berta Juteršek

DSC_0238  DSC_0239  DSC_0129
???????????????????????????????  ???????????????????????????????  ???????????????????????????????