DSC_0205Preko petdeset krajanov KS Libeliče se je udeležilo čistilne akcije v soboto, 11. aprila. Vsesplošna občinska akcija je potekala pod naslovom »Očistimo naselja v občini 2015«. Libeliško organizacijo so prevzeli Krajevna skupnost PGD in ŠD Libeliče.
Ob deveti uri so se zbrali pred gasilskim domom, kjer so jim razdelili vrečke, rokavice in ostalo potrebno orodje. Po razdelitvi področij so se odpravili na teren. Organizatorji so se odločili, da bodo ob tem uredili tudi gozdno učno pot Velika uharica. Pot so napravili prehodno in ob tem sestavili seznam potrebnih popravil ali zamenjave poškodovanih opisnih tabel. Dokončno ureditev pa planirajo v bližnji prihodnosti.
Po končani akciji so se udeleženci zopet zbrali pred gasilskim domom, kjer so ob malici domačih dobrot, naredili analizo akcije. Ta je med drugim pokazala, da se smeti pojavljajo skoraj vedno na istih lokacijah, (najbrž pa so tudi povzročitelji isti). Ohranjanju lepega okolja bodo posvetili še več pozornosti in s prijavljanjem »nemarnežev« odpravili divja odlagališča.
Zavedanje, da je okolje kjer živimo, v prvi vrsti naše in da ni vseeno kakšno je, dokazuje velika udeležba krajanov vseh starosti.
DSC_0210  DSC_0203  DSC_0208