DSC_0581Povabilu na deveto tradicionalno srečanje pod lipo se je v nedeljo pri domu Ajda na Libeliški Gori odzvalo kar precej krajanov. Skupaj sta dogodek organizirala Krajevna skupnost in Kulturno prosvetno društvo Libeliče. Predsednik sveta KS Branko Ferk je navzoče pozdravil in povedal, da je lipa za Slovence »sveto« drevo, saj so pod njihovimi krošnjami krojili življenje svoje skupnosti že nekoč. Vsled tega je še danes to drevo deležno spoštovanja. Z našim druženjem pod njeno krošnjo želimo obuditi zgodovino in tudi ohraniti način življenja v skupnosti. Skratka, srečanje pod lipo je prilika, da se skupaj poveselimo in preživimo nekaj uric v sproščenem klepetu med sovaščani in prijatelji, je še dodal.
Kulturni program so pripravili člani Kulturno prosvetnega društva Libeliče. Podpredsednica Simona J. Pšeničnik je v svojem nagovoru povedala: «Člani KPD Libeliče smo veseli, da se lahko zberemo pod lipo oziroma lipami pri domu Ajda. Ta srečanja so zdaj že tradicionalna. Taka je tudi pesem Lipa zelenela je, ki nam jo je uvodoma zapel mešani pevski zbor KPD Libeliče, in tako postaja himna naših srečanj pod lipo.
Zelo veseli smo, da se tudi šola vsako leto odzove našemu vabilu. Še bolj veseli bi bili, ko bi z njimi stali tudi najmlajši iz vrtca Libeliče. Vsi vemo, da naša prihodnost temelji, na otrocih. Zato je prav, da jih že zgodaj vključimo v življenje kraja!«
Druženje se je veselo nadaljevalo ob prigrizku in pijači za kar sta poskrbela kuhar Jože in predsednik sveta KS s svojo ekipo.
Na svidenje pod lipo prihodnje leto, so še dejali.
DSC_0566  DSC_0572  DSC_0573
Več slik v galeriji!