DSC_0289»In se je končalo.« »In to je to!«, so največkrat izrečeni reki ob zaključku gasilskega državnega prvenstva. Kako Libeličani? Zelo dobro! Na gasilski dom so napisali:
«MLADINCI DRŽAVNI PODPRVAKI 2014,
ČLANI A 3. V DRŽAVI!«

Že naključnemu bralcu teh besed mora biti jasno, da se v kraju, ki premore le okrog 600 duš, dogaja nekaj velikega. In res se. Številni krajani, razvrščeni v gasilske desetine, so se dneve, tedne in celo mesece pripravljali na tekmovanja v gasilskih spretnostih. Igrišče na Gorčah je bilo preko dneva pa do pozne ure zvečer polno aktivnosti. Najprej trening, potem analiza dosežkov in dogovori kaj je potrebno jutri narediti bolje, hitreje. Drugi dan zopet isto. Vse do dneva, ko je treba znanje pokazati pred strogimi sodniki na tekmovanjih. Najprej na občinskem nivoju nato na regijskem in za krono še na državnem. Ve se, da je iz stopnje v stopnjo potrebno dosegati najboljše dosežke. Libeliški gasilci so jih. Od najmlajših pa do najstarejših. Po stopnicah so se prebili v sam vrh najboljših gasilcev v državi. Ne vem, morda obstaja še manjši kraj kot je naš, ki je na državno tekmovanje poslal več desetin. Sigurno pa jih ni več kot so jih Libeličani. Kar osem (8) ekip v vseh kategorijah je svoje spretnosti pokazalo med 192 ekipami pionirjev, pionirk, mladincev in mladink ter med  2.400 članic in članov, starejših gasilk in gasilcev, razvrščenih v 230 tekmovalnih enotah.
Nikakor ne smemo pozabiti še vseh ostalih sodelujočih, kot so mentorji, sodniki in drugi krajani, ki so pri celotni »akciji« sodelovali tako ali drugače. V članku je bilo že zapisano, da je kar 12% prebivalcev vključeno v gasilske desetine. Ravno ta podatek nam pove, da z gasilci diha celotna skupnost. Sodelovanje pa pomeni druženje, krepitev prijateljstva in na koncu tudi izmenjave različnih mnenj o tem ali onem in kar je najpomembnejše, krepi domoljubje. Naj bo tako še naprej, novih izzivov je še dovolj. Ti pa predstavljajo tudi cilj. Cilji pa so za to, da jih dosežemo!
(Več  fotografij v galeriji!)
DSC_0390  DSC_0141  DSC_0249
 Rezultati:
Mladi_Ormoz_2014,
Clani_A_Ormoz_2014,Clani_B_Ormoz_2014, Clanice_A_Ormoz_2014Clanice_B_Ormoz_2014,
Starejse_gasilke_Ormoz_2014Starejsi_gasilci_Ormoz_2014