DSC_0027Libeličani svoj krajevni praznik poimenujejo »Jesensko druženje« ali »Dan odprtih vrat«. Letos so to storili že devetič. Na prireditev povabijo vse krajane in njihove svojce ali prijatelje od drugod. Seveda pa z vabilom naprošajo gospodinje, da pripravijo nekaj dobrot, ki jih potem ponudijo na stojnicah. Poleg tradicionalne »repne župe« so letos ponujali tudi »na frišno« spečene presne krape. Ti so pa res še topli pošli. Na stojnicah je bilo mogoče kupiti tudi domače izdelke, spominke in za dva evra vzeti knjigo iz bivše ljudske knjižnice Libeliče. Kot vsakič so tudi tokrat mladi ponujali pečen kostanj. Obiskovalce, ki jih je bilo kar precej, je pozdravil predsednik sveta KS Branko Ferk, ki se mu je pridružila predsednica KPD, Jožica S. Zalesnik. Navzočim sta povedala kakšen namen ima druženje.
Bogat kulturni program so organizirali šola in vrtec Libeliče, mešani pevski zbor KPD Libeliče, koroški akademski pevski zbor Mohorjan in moški pevski zbor Prostovoljnega gasilskega društva Ravne. Seveda pa so odprli vrata svojih znamenitosti: kostnice, plebiscitnega muzeja, črne kuhinje, učilne in kmečke zbirke. Vodiči so vsem zainteresiranim razkazali libeliško kulturno in etnološko dediščino.
DSC_0036Posebnost letošnje prireditve pa je bilo predvajanje dokumentarnega filma »Na kolesih zgodovine«, ki ga je s pomočjo Libeličanov posnel domačin Jan Marin, študent režije.