DSC_0362Libeliče je prijetna vas; meni zelo pri srcu in tudi že skorajda popolnoma del vsakdana. Občutek domačnosti je tukaj drugačen kot v nekaterih drugih vaseh in vasicah, saj je le malokje doma takšna sloga. Že kar nekaj let me srce veže na ta kraj in tako se tudi s ponosom ukvarjam z raznimi aktivnostmi, ki jih tukaj ne zmanjka.
Od zabave do dela, vsega se lotimo. Seveda je vedno zabavno in z veseljem realiziramo naše »skodrane« zamisli.  Eno izmed del, ki je še posebej zabavno, je vsakoletna dekoracija znamenitega rondoja, ki to ni. Kaj, kako, na kakšen način; vse to se iz minute v minuto spreminja, saj se zgodi, da vsaka doda delček zgodbe, ki potem živi vso jesen do Adventa. Ne bi verjeli, kako se lahko nasmejimo ob osuplih pogledih naključnih mimoidočih ali celo domačinov. Prava zabava!
Kot povsod drugje (v drugih vaseh in vasicah), pa se tudi tukaj najde kakšna hiša ali dve, iz katere pride glas neodobravanja ali »zanimivih« komentarjev, ki so v manjšini, saj prevladujejo nasmehi in pozitivna beseda.  Tiste, ki imajo veliko za povedati, pa tega ne pokažejo v dejanjih, vabimo na vas med nas, saj so prav vsake ideje dobrodošle. In nikakor ne sprejmemo izgovora : »Ne vemo kdaj«, saj se delo samo išče in ne ponuja.

 

Z veseljem podpisana MARUŠA ČUK