Vodna ujma je povzročila škodo tudi na področju, ki ga varujejo člani PGD Libeliče. Drava je prestopila bregove in poplavila cesto in skladišče pod Renerjevo domačijo. Pod vodo je bil del  prostora za piknik, čolnarna (Ajda) ter javni sanitarni objekt pa sta bila zalita s preko 1m vode. Poleg škode, ki ostane po umiku vode, je deroča reka oškodovala še obrtnika, ki mu je odnesla
cca 6 m3 rezanega lesa.   Požrtvovalnosti libeliških gasilcev pa gre zahvala, da ta škoda ni še večja, saj so skupaj z lastnikom rešili preostali ogroženi material.
Drava je poplavila tudi regionalno cesto Dravograd – Libeliče pri Renerjevem mlinu. Most na reki Meži pa je bil pod vodo, tako da je bila cesta popolnoma zaprta.
Največ škode je sigurno utrpelo naselje Meža v Dravogradu in leva stran obale podivjane reke. Posledice ujme so vidne šele, ko voda odteče. Ob sanaciji pa je potrebna velika solidarnost vseh prebivalcev in organizacij, med katere spada tudi PGD Libeliče, ki že dva dni sodeluje pri reševanju in odpravljanju škode v Dravogradu. Včeraj (ponedeljek, 5.11.) so sodelovali z 12 možmi, danes (torek, 6.11.) pa pomagajo čistiti opustošene prostore stavb in okolice.
Narava je še vedno nepremagljiva!