foto:Damijan

Nekaj časa je že minilo od tragedije, ki je doletela družino Maurel na Libeliški Gori. Požar jim je popolnoma uničil kmečko poslopje in precej poškodoval stanovanjsko hišo.
Pomoč je takoj ponudila Krajevna skupnost Libeliče, posamezni krajani in Občina Dravograd. Skupaj so odprli račun za denarne prispevke, namenjene družini za pomoč. V predvidenem času so občani zbrali 3775 € pomoči. Občina je prispevala bon v vrednosti 8000 €. O tem smo na medmrežju že poročali.
Veliko so pomagali tudi posamezni krajani, sosedje in prijatelji iz naše skupnosti, tako v materialnih dobrinah, kot v fizični pomoči. Rezultati skupnega dela se že poznajo na kmetiji Maurel – Jezernik. Stanovanjska hiša ima obnovljeno streho, hlev ima zgrajeno gnojno jamo in podložno ploščo.
Mladi gospodar Damijan pravi, da je zelo hvaležen vsem, ki so do sedaj s svojimi prispevki in delom pripomogli k sanaciji kmetije. Hvaležen je tudi članom PGD Libeliče, ki so s svojo hitro akcijo preprečili še večjo škodo. Zahvalo  izreka tudi ostalim gasilcem, ki so pri reševanju pomagali.
Pripravljenost pomagati so-krajanu v stiski v našem kraju še živi.