Pavel Glinik

V soboto, 28. 8. 2021, se je na športnem igrišču Libeliče odvil »Pavlijev memorial«. Nogometni turnir je posvečen prehitro preminulemu športnemu, predvsem pa nogometnemu zanesenjaku Pavlu Gliniku.

Nekje v začetku leta se je porodila ideja, da bi morali to leto nekaj organizirati. Pravi čas smo stopili skupaj in pokazali, da mislimo resno. Nekoliko pomlajena ekipa Športnega društva Libeliče, v sodelovanju z nogometno sekcijo Hit Gorče, se je ob nasvetih in pomoči nekoliko bolj izkušenih krajanov lotila tega projekta.

S samo infrastrukturo ni bilo prav nobenih težav, saj smo pred časom otvorili nov športni objekt »Bičivnek«, ki je dokazal, da služi svojemu namenu. Za tak dogodek pa je potrebnih kar nekaj ljudi, ki vse pripravijo, organizirajo, izpeljejo in na koncu tudi pospravijo. Tu smo Libeličani še enkrat pokazali, da znamo stopiti skupaj, saj je bilo veliko ljudi takoj pripravljenih pomagati. Na tem mestu se vsakemu posebej iskreno zahvaljujemo. Zahvala tudi ostalim društvom v kraju, ki so na svoj način pripomogla, da se je dogodek uspešno odvil.

Na turnir se je prijavilo 7 nogometnih ekip, ki so se med seboj pomerile. Tekmovalni dan je potekal nemoteno, vreme je vzdržalo, prav tako pa se tudi noben nogometaš ni poškodoval, kar je po svoje tudi uspeh.  V končnih bojih pa je usoda hotela, da se v velikem finalu pomerita dve domači ekipi. Po izvajanju enajstmetrovk je bila srečnejša ekipa Hit Gorče, ki je postala zmagovalec prvega Pavlijevega memoriala. Drugo mesto je osvojila ekipa Aviofun Libeliče ter tretje mesto ekipa Gračič. Po izboru komisije je bil za najboljšega vratarja izbran Miha Grudnik (ekipa Gračič), najboljši strelec je bil Sašo Gorgiev (ekipa Hit Gorče) in najboljši igralec turnirja domačin David Pšeničnik (ekipa Aviofun). Nagrade je podeljeval Simon Glinik. Po tekmovalnem dogajanju je sledilo sproščeno druženje, katerega je polepšala glasbena skupina Stand by.

…ekipi Hit Gorče in Aviofun Libeliče: skupaj uspemo…

»Pavlijev memorial« so omogočili donatorji, katerim se na tem mestu iskreno zahvaljujemo. Naši donatorji so bili: Aviofun d.o.o., Gramoznica Pačnik d.o.o., Isofenster HandelsgmbH, Tro d.o.o., Fratar d.o.o., Monter Dravograd d.o.o., Top-Kop d.o.o., To&Sa Tomo Pšeničnik s.p., Simon Glinik s.p., Rener d.o.o.,  HR mag. Rajko Hovnik s.p., Stin d.o.o., LKR d.o.o., Ekstera d.o.o., Igor Grubelnik s.p., SGP Pokeržnik d.o.o., Vomit d.o.o., Eva Cehner s.p., Pekarna Radlje d.o.o., Baja Design Barbara Grabner s.p.

Upamo, da ste na dogodku uživali. Dobili smo veliko spodbudnih besed, kar nam daje še dodatno motivacijo in potrditev, da delamo v pravi smeri. Prav tako pa vidimo možnosti za še boljšo izvedbo, zato se že veselimo naslednjega Pavlijevega memoriala.

Na koncu še enkrat velika hvala in se vidimo naslednje leto!

Tekst in slike: Žiga Rožej, Ožbej Hovnik

Nekaj utrinkov v sliki vidite TUKAJ!