Ob vabilu k sodelovanju pri akciji »Očistimo svojo okolico« smo povedali, da bo le-ta letos v Libeličah potekala malo drugače. Krajevna skupnost je pred gasilskim domom pripravila vrečke za smeti in tudi organiziran odvoz pri podjetju Kocerod, ki sedaj po celi Koroški skrbi za odvoz odpadkov.

… vabilo in vrečke …

Akcija je bila zamišljena tako, da ob sprehodu po naravi mimogrede poberemo še odvržene odpadke, za katere poskrbijo ljudje brez čuta za neokrnjeno naravo in brez morale in lepega vedenja v njej.

… na Križanovem klancu …

V lepi in čisti naravi bomo lahko živeli le tedaj, ko se bodo vsi zavedali, da  je naše bivanje z naravo minljivo in jo imamo le za dobo svojega življenja na posojo od naših zanamcev. Izkoristimo to tako, da jo ohranimo čisto, brez navlake in jo prepustimo táko našim naslednikom!

… tudi najmlajši sodelujejo …

Po slikah sodeč  in po pripovedovanju udeležencev je razbrati, da so se akcije udeležile vse generacije prebivalcev. Posebej je treba pohvaliti mlade, ki so akcijo združili s prijateljskim pohodom po gozdu.

… veselo s koristnim …

Predstavniki KS se zahvaljujejo vsem sodelujočim in upajo, da  bo vsako leto manj nabranih vreč s smetmi ter da ne bo treba več organizirati »čistilnih« akcij!