O judu v Libeličah smo pisali že lanskega oktobra, ko sta Nuša Perovnik in Laura Božič organizirali »tečaj« v judu za mlade. Odziv mladih in tudi staršev je bil dober. Treningov so se otroci pridno udeleževali in prvič so se mladi judoisti z video filmom predstavili na tradicionalni prireditvi »Korajža je v Libeličah doma« že meseca februarja 2020.

Libeliški judoisti na “Korajži”

Mladi koroški judoisti so zaključili šolsko leto z »zaključnim« izpitom. V centrih juda so v Slovenj Gradcu, na Ravnah na Koroškem in v Dravogradu opravljali izpit za višje šolske pasove. Izpit je opravljalo 168 mladih iz koroških judo klubov. Kar 90 začetnikov in začetnic iz 14 judo sekcij si je prislužilo belo-rumeni pas. 36 jih je uspešno položilo rumenega, 16 rumeno-oranžnega, 17 oranžnega, dva oranžno-zelena, pet zelenih in dva modra.

V Dravogradu so sodelovali tudi mladi judoisti iz Libelič. Kaj so dosegli nam je sporočila Nuša Perovnik.

…spomin na uspešen zaključek leta …

V četrtek, 18. 6. 2020, je v dvorani Š̌pic D potekalo polaganje za pasove v judu. Višje pasove so polagali judoisti iz Dravske doline, med njimi pa so bili tudi libeliški otroci.

Belo-rumene pasove so položili Alex Verhovnik, Aleksander Hudrap Plešej, Lina Vehovec, Klara Plešivčnik, Lana Prohart, Blaž Maurel, Anže Pšeničnik, Marcel Stolnik, Jan Rebernik, Jure Oblak ter dva predstavnika judo vrtca, Matic Pšeničnik in Miha Glešič.

Rumeni pas so položili Rok Glešič, Gašper Plešivčnik in Bor Močilnik,

Rumeno-oranžni pas pa Miha Gostenčnik.

Organizatorji vsem izrekajo iskrene čestitke ter se zahvaljujejo za sodelovanje. Zahvala velja tudi staršem, da so svojim otrokom omogočili sodelovanje.