Spoštovane krajanke in krajani KS Libeliče !

Rezultat iskanja slik za marijana cigala 2019
Marijana Cigala – županja

Pravimo, da za vsakim starim letom, pride novo, polno izzivov, ciljev, upanja in zaupanja vredno, sodelovanja, vzajemnosti in povezanosti željno.
Od nas je odvisno, kako bomo nanj gledali. Pozitivno ali negativno.
Lep in preprost primer take odločitve so lučke in okrasitev v zadnjem mesecu leta. Lahko smo ves december slabe volje in se pritožujemo, da so lučke prekmalu obešene, da so zato izgubile pomen in čar, da je vsa okrasitev kičasta… Lahko pa okrašeni december zaradi pisanosti v nas prebudi pozitivne misli in prijetne občutke. Mogoče so ogledi lučk dober izgovor, da se srečamo s prijatelji, znanci, morda celo z odtujenimi sorodniki, se v tej romantičnosti spravimo sami s seboj, se s partnerjem objamemo pod visoko smreko…torej gre za čas, ko se lahko zgodi ogromno dobrega in lepega.
Zelo podobno kot lučke se ocenjuje tudi delo v lokalni skupnosti. Pozitivno ali negativno. Po naši oceni v občini delamo dobro in vseskozi. Držimo se predpisanih zakonskih določil in smo racionalni. Trudimo se vzdrževati kvalitetni nivo življenja tako na področju sociale, vzgoje in izobraževanja, zdravstva, civilne zaščite, upravnih zadev kot tudi urejanja okolja. Trenutne investicije, ki jih izvajamo so obsežne, strokovno zahtevne, finančno visoko ovrednotene in po večini sofinancirane s strani EU. Priznati moramo, da imamo kar velike težave pri tem. Ker se zavedamo svoje odgovornosti, predvsem pa dejstva, da moramo tisto, kar smo začeli, tudi dokončati, se maksimalno trudimo na tej poti. Vztrajnost se nam sproti poplačuje.
Vse do sedaj našteto bi bilo nemogoče urejati brez vašega razumevanja, spodbujanja, podpiranja in zlasti hotenja, da skupaj v okviru finančnih zmožnosti ustvarjamo lepše in boljše življenje v celotni občini, za kar se vam iskreno zahvaljujemo v želji, da bi znali tudi v bodoče korektno sodelovati.
Vam in vašim dragim želimo mirne božične praznike, polne družinske sreče in ljubezni, v letu 2020 pa veliko zdravja, poslovnih uspehov, medsebojnega razumevanja in osebne sreče.
Odločitev, kakšen pomen boste pripisali letošnjim “lučkam”,
prepuščamo vam samim, a smo prepričani, da se boste prav odločili. 

Županja, Marijana Cigala in uslužbenci občinske uprave Občine Dravograd