Pred nekaj leti je bila »Velika uharica«, takšno ime namreč nosi gozdna učna pot v Libeličah, prenovljena in očiščena. Pri tej akciji so opazili, da bo potrebno še nekaj postoriti, da bo v popolnosti urejena za obiskovalce. Vsako leto ob skupni občinski akciji »Očistimo naselja v občini Dravograd« Libeličani poleg okolice uredijo tudi to poučno pot. Letos so namestili nekaj novih označevalnih tabel, popravili stopnišča in posekali grmovje, ki se je nagibalo na pot in s tem oviralo obiskovalce ter odstranili navlako, ki so jo nemarneži odvrgli v gozdu. Za posebno pridobitev in popestritev pa je letos poskrbela Lovska družina Libeliče, ki je na pot postavila lovsko prežo. Preža je narejena tako, da mlajši obiskovalci lahko splezajo nanjo. Predsednik Sveta KS Libeliče, Jože Pšeničnik pravi, da so se z lovci že nekaj časa pogovarjali o tem in da se v imenu vseh krajanov Libelič lovcem iskreno zahvaljuje.
Zahvalo donatorjem pa izreka tudi Milena Hrastel, pomočnica direktorja – vodja OE CŠOD Ajda na Libeliški Gori. Gojenci tega šolskega centra so namreč redni obiskovalci »Velike uharice« in libeliških zgodovinskih in etnoloških posebnosti.
Za krepitev duha in nabiranje kondicije v neokrnjeni naravi ste vabljeni vsi krajani, ki imate radi svojo okolico in lepo naravo. Na poti boste izvedeli marsikaj, kar ste morda že pozabili ali pa o tem še niste slišali. Se splača in koristi zdravju. Dobrodošli na »Veliki uharici«!