V nedeljo, 26. novembra 2017 so v cerkvi sv. Martina v Libeličah svečano počastili visoko obletnico organiziranega petja. Priredili so slavnostni koncert in izdali zbornik. Na koncertu so sodelovali libeliški pevci vseh starosti. Prvo pesem so za otvoritev zapeli pevci prvega sestava, tisti, ki so pred petdesetimi leti bili ustanovitelji zbora pod vodstvom Pavla Ridl. Pozneje je zbor prevzel Pavlov brat Zdravko, ki je zbor vodil do pomladi letošnjega leta. V nadaljevanju programa so se prvemu sestavu pridružili še pevci, ki so bili skozi čas člani zbora. Skupaj so zapeli dve pesmi. V svojem delovanju je zbor prišel tudi v krizo in je v njem ostalo manjše število članov. V takšni sestavi so tudi ti zapeli dve narodni.Program sta povezovali Nataša Knez in Nastja Perovnik in v opisu zgodovine organiziranega petja povedali tudi nekaj zgodbic, ki so se pripetile v petdesetletni zgodovini. V času od ustanovitve do danes je nekaj članov že pokojnih in tem so v zahvalo in čast posvetili minuto molka.
Koncert se je nadaljeval z nastopom današnjega mešanega zbora, ki ga od spomladi vodi pevovodkinja Jana Mlakar Močilnik. Kot je dejala Nataša, da na mladih svet stoji, se v Libeličah ni bati za podmladek. Tudi danes se v šoli veliko poje. Nekaj od tega so predstavili otroci podružnične osnovne šole Libeliče pod vodstvom učiteljice Helene Knez. Da pesem ne pozna starostnih pregrad se je čulo, ko so skupaj zapeli pesem z naslovom Pojmo skupaj.
Predsednik mešanega pevskega zbora Libeliče Janez Štrekelj je v svojem nagovoru izrekel zahvalo vsem sodelujočim na koncertu, vsem ki so negovali domačo pesem skozi vsa leta, ter tistim, ki so ustvarili zbornik o tem in tistim, ki so pri tem finančno pomagali. Izpostavil je predsednico KPD Libeliče Simono Jerčič Pšeničnik in Adrijana Zalesnik ter pevovodkinjo Jano Mlakar Močilnik.
Zahvalil se je tudi župniku Frančeku Kranerju, ki je soglašal, da se koncert izvede v farni cerkvi.
Čestitke ob jubileju je izrekel tudi podžupan občine Dravograd Anton Preksavec ter se zahvalil Libeličanom za kulturni prispevek k občinski kulturi, ki je na visokem nivoju in uvršča občino na vodilno mesto v regiji. Čestitke Mešanega pevskega zbora iz sosednje vasi Črneče, je prinesla Blanka Vrhovnik.
Obiskovalcem so podarili izvod zbornika in jih pogostili s pecivom in pijačo. Pritrdimo lahko besedam Nastje, ki je citirala Viktorijo Kos : »Vendar v življenju so vedno padci in vzponi. Kulturno prosvetna dejavnost pa je življenje, polno dela in zagnanosti. In za Libeliče ne gre, da to ne bi ponovno oživelo, saj je bilo posejanega mnogo zdravega zrnja.«