V Čezsoči so v soboto, 22. 7. 2017, že dvaintridesetič pripravili tradicionalne Kmečke igre, na katerih se v različnih kmečkih opravilih pomerijo ekipe iz vse Slovenije.

Dvaintridesete kmečke igre so v organizaciji TD Čezsoča pripravili pod lipo v vaškem jedru vasice Čezsoča, pod večer pa so najprej prikazali nekatera kmečka opravila, ki so za marsikaterega iz mestnega okolja popolna novost, za številne pa le še bled spomin na mladost. Letos so se med seboj pomerile ekipe ČEZSOČA, LIBELIČE, PIVKA in PODKOREN.  Vse je najprej pozdravil predsednik Turističnega društva Čezsoča Ivica Pejić, nato pa je dobrodošlico tako vsem udeleženim ekipam kot tudi vsem gostom zaželel župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Ekipe so se pomerile v »delanju strgač« in kasneje »prešanju mošta«. Predstavniki libeliške  ekipe  (Jože Ring, Miran Ring, Miran Perovnik, Valerija Rožej in Maja Pšeničnik) so ugnali vse druge ekipe in zasedli 1. mesto. V tekmovalnem delu so jih glasno spodbujali libeliški navijači.
Seveda se je že po tradiciji med seboj pomerilo tudi šest najmočnejših fantov, ki so se potegovali za naziv Kerlc Kmečkih iger Čezsoča 2017. Z žago »amerikanko«, ki je sicer namenjena dvema možema, je moral en sam tekmovalec v najkrajšem času prežagati smrekov hlod.
Na koncu je ekipno slavila ekipa LIBELIČE, prav tako pa si je tudi naziv KERLC KMEČKIH IGER ČEZSOČA 2017 izboril član ekipe Libeliče, Maks Rožej, in tako zadržal lanskoletni naziv.
Tekst: Simona Jerčič Pšeničnik
Foto: Simona Jerčič Pšeničnik in Pavel Hudej

Več o dogajanju poglejte v albumu: ALBUM