DSC00282Turistično društvo Dravograd je v okviru 4. Mednarodnega sejma aktivnosti in oddiha v naravi, »NATURO« preko Turistične zveze Slovenije pridobilo razstavni prostor na sejmišču Gornja Radgona. Ponudili so nam možnost, da en dan mednarodni javnosti predstavimo libeliške turistične destinacije. V soboto, 22.4.2017 smo se na sejem podali predstavniki KPD Libeliče, da predstavimo krajevne posebnosti in podjetje Turizem Rener, ki je predstavilo svoj športno rekreacijski center Rener, nam bolj poznano kot piknik prostor pa tudi prostor za kamp prikolice, ki je v občinski lasti.
Obiskovalcem, ki jih je bilo precej več, kot dan pred tem, smo predstavili Libeliče kot celovito ponudbo za turizem, tako za ogled kulturno – etnoloških posebnosti kot tudi možnost, da ob tem gostje preživijo še nekaj časa na piknik »placu« ob Dravi. Izletniška kmetija BUČ, za najavljene skupine, poskrbi za pristno kmečko prehrano. Klasična kosila ali malice so napravljene po domačih receptih.
Za precej obiskovalcev je to bilo nekaj novega, saj mlajši skorajda ne vedo, kje leži naša vas. Nekateri so »enkrat« že čuli za to, nekateri pa so zgodovino kraja tudi poznali. Prednjačili so prvi. Upajmo, da je osebni kontakt z obiskovalci in razdeljevanje prospektov in vizitk naredilo nekaj vtisa na posameznike ali skupine ter poneslo informacijo, kaj ponujamo gostom, širom po domovini in izven. Je že tako, če zate nihče ne ve, si osamljen, če pa te poznajo daleč naokoli, se pa kdo odloči in pride na obisk. Radi sprejmemo goste od blizu in daleč.

DSC00285  DSC00284   DSC00281