aV nedeljo, 25. 9. 2016 je bilo v Libeličah že tradicionalno srečanje starejših, bolnih in invalidov. Starejši so se ob 11. uri zbrali pri maši z maziljenjem, okoli 12. ure pa je pri “Buču” sledil kratek kulturni program in veselo druženje s pogostitvijo.
1. oktober je od leta 1990 mednarodni dan starejših, zato v Libeličah že vrsto let na zadnjo nedeljo v mesecu septembru pripravljamo druženje s starejšimi, bolnimi in invalidi. Druženje pripravljajo libeliška Karitas in Rdeči križ, Krajevna skupnost Libeliče in Kulturno prosvetno društvo Libeliče.
V kulturnem programu je sodelovala podružnična šola Libeliče (deklamirale in zapele so učenke 3. razreda pod mentorstvom učiteljice Špele Šavc), zapeli pa so tudi libeliški pevci, ki jih vodi zborovodja Zdravko Ridl.
Vse prisotne so pozdravili predstavniki Karitasa (Betka Pšeničnik), Rdečega križa (Vida Hudej), Krajevne skupnosti Libeliče (Rok Plešivčnik) in Kulturno prosvetnega društva (Simona Jerčič Pšeničnik). Omenili so, da je takšno druženje za mlajše in starejše velikega pomena, saj s povezovanjem, druženjem in pogovorom oboji krepijo družbene vezi in preganjajo osamljenost. Prireditev je snemala tudi dravograjska KTV, zato je predsednik Društva upokojencev Dravograd (Željko Kljajič) tudi v svojem imenu pozdravil prisotne in jih povabil k dejavnostim omenjenega društva.
Po programu so “Bučevi” postregli z domačimi dobrotami in udeleženci srečanja so obujali spomine, se pogovarjali in družili do poznih popoldanskih ur.

Tekst in slike: Simona Jerčič Pšeničnik
b  c  d
e  f  g
h  i j