DSC_1270Tudi šesta tradicionalna prireditev v Libeličah »Korajža je v Libeličah doma« je do zadnjega kotička napolnila premajhno dvorano v gasilskem domu. V nedeljo, 14. februarja, na (uvožen) praznik Valentinovo, so imeli Libeličani priliko videti domače talente, z drugo besedo prisluhnili so tistim, ki imajo korajžo svojo naravno danost predstaviti širši javnosti. Delo režiserke Simone Pšeničnik Jerčič, sta v duhu Valentinovega dobro vodila Špela in Denis. Med nastopajočimi so s svojimi točkami prevladovali mladi, ki so pokazali svojo glasbeno nadarjenost. Nič manj aplavza niso poželi Pšeničnikovi fantje (tako jih imenuje avtor) po predstavitvi dveh pesmi v rock- stilu. V podobni glasbeni zvrsti se je publiki predstavil Sašo, ki je pred kratkim postal libeliški krajan. Libeliški mešani pevski zbor pa je tokrat spremenil svoj običajni program. V obliki skeča, ki ga je napisala Irma Knez, so navzočim prikazali kako potekajo njihove vaje. Po nasmejanih obrazih v dvorani sklepamo, da je na njihovih vajah kar pestro. Rezultat tega pa so pokazali na koncu svojih vaj z ubranim petjem. Mlada plesna skupina pod mentorstvom Maje Marin je prikazala kako se da rekreacijska vaja nadgraditi v plesno točko, ki navdušuje plesalce, gledalce pa kar malo privzdigne na stolih, da se pozibavajo v taktih glasbe. Najdaljši aplavz pa je požel mladi Nej s svojo recitacijo Partljičevega »kulaka«. Bil je zvezda prireditve.
Da bo prireditev Korajža je v Libeličah doma, postala tradicionalna, najbolj obiskana in najpestrejša prireditev v kraju, si pred šestimi leti najbrž ni mislila niti njena pobudnica Jožica S. Zalesnik.
»Fajn je bvo!« so bile najpogostejše besede odhajajočih gledalcev. To pa organizatorje zavezuje, da bodo naslednje leto pripravili še pestrejšo predstavo. Želje krajanov je treba uresničiti, za to pa je potrebno tudi sodelovati. Že sedaj vas vabijo, da se jim pridružite kot nastopajoči.
Večkrat bomo dokazali, da imamo premajhno dvorano, več argumentov bo za pridobitev nove. Iz našega portala v občinska ušesa!
Korajža velja!
DSC_1321  DSC_1280  DSC_1267
Več slik v galeriji!