DSC_0139V nedeljo, 19. oktobra zvečer, smo imeli prav poseben glasbeni dogodek v farni cerkvi Svetega Martina v Libeličah. Kljub pozni jeseni so k nam priletele ptičice pevke. To so bile Činkl’ce, tako se namreč imenuje dekliški vokalni kvartet (Činkl’ca je star koroški izraz za ptico pevko, ščinkavca).
In tako ubrano so zvenele pesmi iz grl deklet, da smo se poslušalci kar topili od nežnosti in zadovoljstva, ter jih po vsaki pesmi nagradili z močnim aplavzom. Predvsem pa smo bili veseli, da so nam ptičice prepevale stare koroške ljudske pesmi, nekatere tudi take, ki so že v arhivu zakladnice narodnih pesmi. Za intermezzo pa so zazvenele strune na kitari Marka Strmčnika, priznanega in uveljavljenega kitarista, ki pa je svoj talent namenil pedagoškemu delu z mladimi.
Tri dekleta, to so Sara Kumprej, Nežka Pori in Polona Potočnik prihajajo iz prevaljskega okoliša in se ljubiteljsko ukvarjajo s petjem. Najbolj pa smo ponosni na Urško Štrekelj iz naše vasi, ki bo kmalu postala profesionalna glasbenica in ki je tudi napisala priredbo za nekaj zapetih pesmi.
Hvala vam za lep večer in želimo vam še veliko takih nastopov.
Irma Knez
DSC_0143  DSC_0149  DSC_0155
DSC_0142  DSC_0141  DSC_0156