V Velenju je v soboto, 26. maja 2012, potekalo državno člansko gasilsko tekmovanje, na katerem je sodelovalo 298 tekmovalnih enot. Med sodelujočimi so bili tudi člani Občinske gasilske zveze Dravograd, ki so jo predstavljali člani in članice PGD Libeliče in Črneče.

Libeličani so bili prisotni s petimi ekipami in z avtobusom navijačev, ki so poskrbeli za spodbujanje tekmovalcev in ustvarjali pravo športno vzdušje. Libeliška zastava, majice in transparenti z napisom o Libeličah, so ob vsem gasilskem in športnem duhu, poskrbeli tudi za promocijo našega kraja. Vzdušje je bilo po opravljenih nalogah naših tekmovalcev na višku in polno pričakovanj. Ne glede na dosežena mesta je za tako malo vas, kot je naša, velik uspeh. Udeležiti se državnega prvenstva, s preko 40 tekmovalci je zavidanja vredno. Kjer je tekmovanje so tudi rezultati, zato povejmo, da so naši fantje »A« še vedno med sedmimi najboljšimi ekipami v Sloveniji in jim je do kvalifikacij za izbor za olimpijado zmanjkalo le nekaj stotink. Ostale dosežke, ki tudi niso zanemarljivi, si lahko ogledate v nadaljevanju ali na internetu.

Upam si izreči iskrene čestitke v imenu vseh bralcev našega glasila vsem sodelujočim, tudi tistim, ki pri tem sodelujejo nekako v senci, a imajo velik pomen pri uspehih libeliške »požarne brambe«.

Rezultati:

Člani A: 7. mesto od 51 sodelujočih ekip (Črneče 36. mesto)

Članice A: 21. mesto od 46 sodelujočih ekip

Članice B: 37. mesto od 48 sodelujočih ekip

Starejši gasilci: 22. mesto od 56 sodelujočih ekip

Starejše gasilke: 21. mesto od 44 sodelujočih ekip

Uradni rezultati: clani in clanice      starejse gasilke     starejsi gasilci

Nekaj utrinkov je v galeriji slik!