Slovenski kulturni praznik so v Libeličah počastili s prireditvijo, ki ji pravijo »Korajža je v Libeličah doma!« Z željo, da bi ta prireditev postala tradicionalna so jo člani KPD organizirali že drugič. Bistvo prireditve pove že njen naslov, zato k sodelovanju povabijo vse krajane, ki znajo peti, kaj igrati, pisati skeče in nastopati v skečih, recitirati….. Za uro in pol dolg program se kar nabere dovolj vsebine. Glede na obisk prireditve in navdušenost publike, pa bi tudi dve uri hitro minili.

V prepolni dvorani gasilskega doma se je trlo ljudi, željnih videti pristne, preproste in neizumetničene nastope domačinov, ki so se ojunačili javno prikazat kaj znajo.

Prvi del prireditve je bil posvečen Francetu Prešernu, drugi pa splošni zabavi. Odzivnost publike potrjuje, da so vsi nastopajoči dobro opravili svoj nastop. Spremno besedilo je napisala Simona Jerčič Pšeničnik, z njim pa je Sabina Pšeničnik odlično povezovala prireditev. Režijo je imela v rokah Irma Knez, ki je tudi avtor skečev.

Predsednica KPD Libeliče, Jožica S. Zalesnik se je zahvalila vsem nastopajočim in tudi tistim, ki so pri organizaciji sodelovali kot pisci besedil ali kot strokovni sodelavci. Z močnim aplavzom je publika potrdila napovedano željo predsednice, da bo prireditev postala tradicionalen način praznovanja kulturnega praznika in udejstvovanja širšega kroga krajanov pri ohranjanju kulturnega nivoja na vasi.

Je pa res, da so dobro organizirane prireditve dokaz, da Libeličani potrebujejo večjo dvorano.

KTV Dravograd bo posnetek prireditve predvajala 8. marca v svojih programskih terminih.

Več utrinkov s prireditve lahko vidite v albumu slik, če kliknete na »Galerija slik« !