V petek, 28.10.2011 so otroci OŠ in vrtca Libeliče tradicionalno v okviru aktivnosti meseca požarne varnosti obiskali gasilce PGD Libeliče. Letošnji slogan oktobra je »Ste storili vse za varen dom?«. Torej je to preventivno vprašanje bolj za starše naših otrok, če je v hiši vse na pravem mestu in s tem zmanjšana možnost nesreče. O tej temi smo že pisali v oktobru.

V navadi je že, da otrokom vsako leto pripravimo nekaj drugega, da jim je tako obisk pri nas bolj zanimiv. Najprej smo ponovili kaj so si zapomnili od lani, kako se pravilno obleče gasilec za intervencijo. Moram reči da si otroci zelo dobro zapomnijo vse podrobnosti in z obujanjem spominov ni  bilo težav.

Sledila je predstavitev novega gasilskega vozila na libeliškem parkirišču. Otroci so z zanimanjem spremljali predstavitev, ampak najboljše je še sledilo. Prikazali smo jim gašenje z visokim tlakom. Vsak je lahko poizkusil s curkom vode zbiti tarčo. Najbolj pa jih je prepričala pena za gašenje. Otroci so si privoščili pravi »pena party«. Seveda pa smo jih na koncu tudi peljali z našima avtomobiloma do čistilne naprave in nazaj v šolo.

Predsednik PGD Libeliče: Rok Plešivčnik

Slikice za pokušino, več jih je v galeriji slik!