V petek, 21. oktobra 2011, je bilo v kulturnem domu Dobrna regijsko srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž od Celja do Koroške.

Libeliške ljudske pevke pod vodstvom Zdravka Ridl so bile ene izmed petnajstih skupin te prireditve.

Libeliške ljudske pevke so se februarja 2011 udeležile »Srečanja pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž Koroške« na Josipdolu, ki jo je organiziral Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD), območna izpostava Radlje ob Dravi. (O tem dogodku smo pisali že v aprilski številki Libeliškega Glasnika). Takrat so bile izmed devetih skupin tudi izbrane za regijsko srečanje. Na tem srečanju je sodelovalo 15 skupin iz celjske in koroške regije. Marica Zalesnik, Barica Hubman, Betka Pšeničnik, Cilka Močilnik, Elizabeta Jevšek, Marija Kajzer, Zvonka Perovnik in vodja Zdravko Ridl so zapeli dve ljudski pesmi. In sicer: Sneg za to leto je že slovo vzel in Danes je ta sveta svečnica. Peli so v domačem narečju, kar je pesmi dalo še večji poudarek domačnosti. Tudi letos je celotno prireditev spremljala strokovnjakinja te zvrsti Jasna Vidakovič. Prireditev je imela tudi nekoliko tekmovalni značaj, saj bodo nekatere skupine izbrane za sodelovanje na državnem nivoju.

Prijetno prireditev si je bilo vredno ogledati. Pesmi, ki jih skoraj ne slišimo več, so tukaj zopet zaživele! O nadaljnjem sodelovanju naših ljudskih pevk vas bomo obvestili po prejemu rezultatov.