V dnevniku VEČER (5.5.2011) je objavljen članek o organizaciji letalskega mitinga na letališču Maribor, ki ga organizira klub Aviofun iz Libelič. Nekaj povzetkov iz tega članka objavljamo tudi mi, celoten članek pa je viden na koroški strani častnika.

http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2011050505643167

Enodnevna prireditev, ki bo v petek, 3. junija, gosti tudi eno najboljših letalskih skupin Red Arrows, elito angleškega vojnega letalstva, ki bo nastopila z devetimi reaktivnimi letali. “Red Arrows so poznani po svetu kot ambasadorji kraljeve letalske flote (Royal Air Force) in Združenega kraljestva.
“Publika bo videla 20 poletov, glavni program bo trajal okoli štiri ure,” je povedal Simčič. Kot je dodal pobudnik mitinga in glavni v klubu Aviofun Damijan Cehner, posvečajo dogodek 20-letnici samostojne Slovenije, hkrati bodo praznovali dan slovenskih letalcev. V okviru mitinga organizirajo tudi vodene oglede za srednje šole in druge skupine, osrednja prireditev bo v petek, 3. junija v popoldanskem času.
Posebnosti, ki jih bodo obiskovalci videli na Letališču Edvarda Rusjana v Mariboru v okviru največjega letalskega dogodka zadnjih nekaj let v Sloveniji, so letala Pilatus Turbo Porter PC-6 in DD5, enosedežni avion iz filma o agentu 007 Jamesu Bondu. Red Arrows (Royal Air Force Aerobatic Team iz Velike Britanije), hrvaški MiG 21, avstrijski Eurofighter Typhoon, Hudournik Slovenske vojske, Bōlkow MBB-Bo 105, Agusta A-109E Power in Eurocopter EC-135 P2+ slovenske policije, AS 532 AL Cougar, Cessna Citation Mustang C 510 in Soko Galeb G-2 solo display, ki bo iz srbske lasti kmalu prešel v slovensko.

Prireditev je vredna ogleda, zato si že sedaj rezervirajte čas za to!
(Vir: VEČER-5.5.2011)