V sobot, 23.10.2010 je v Libeličah v okviru aktivnosti v mesecu oktobru prvič v zgodovini potekala vaja članic GZ Dravograd in sicer na objektu vaške trgovine.

Vajo je v celoti pripravila in vodila članica PGD Libeliče Berta Juteršek, VGČ II.stopnje.

Namen vaje je bil, da tudi naše gasilke dokažejo, da so sposobne posredovati v pravih intervencijah.  Ko je regijski center za obveščanje okoli 15.00 ure sprožil alarm, da je v trgovini v Libeličah, natančneje v skladišču materiala, prišlo do eksplozije, so članice PGD Libeliče, kljub rahli tremi, takoj pričele z delom. Takoj po prihodu gasilk na kraj dogodka je vodja intervencije ocenil, da gre za večji požar in je potrebno aktivirati celotno GZ Dravograd. Tako so se intervenciji pridružile še gasilke iz Črneč, Dravograda, Šentjanža in Trbonj.

V vaji je bilo prikazano reševanje zaposlenih iz notranjosti, stanovalcev z balkona ter gašenje in varovanje sosednjih zgradb. Prav tako smo lahko videli napajanje gasilskih cistern iz požarnega bazena, hidranta, potoka in iz dveh kmetijskih cistern. Vsa dela, razen prevoza vozil na intervencijo in pomoči pri notranjih napadih, so članice opravljale same. V vaji je sodelovalo preko 30 gasilk, ki so se vse dobro odrezale.  Zadovoljni so bili tudi funkcionarji GZ Dravograd, ki so si ob velikem številu gledalcev, vajo dobro ogledali. Naključje pa je hotelo, da so Libeliče ta dan obiskale tudi članice GZ Ig, ki so bile nad prikazanim navdušene. Povedale so, da se pri njih kaj podobnega do sedaj še ni zgodilo, da pa bodo poizkušale v prihodnje svoje gasilce(funkcionarje) prepričati v organizacijo takšne vaje.

Na koncu še enkrat vse čestitke Berti in članicam GZ Dravograd za prikazano vajo. Dokazale ste, da veste kako se stvari streže.

Predsednik PGD Libeliče  –  Rok Plešivčnik

Nekaj utrinkov lahko vidite v galeriji slik!