Znanilec jeseni- FRIDL

Že tradicionalni jesenski dogodek  v Libeličah je “Dan odprtih vrat”. Pod tem naslovom Libeličani praznujejo svoj krajevni praznik, zaključek turistične sezone in v malem tudi konec največjih kmečkih opravil na poljih.

Letošnje dogajanje so obogatili še z dvema dogodkoma. Odprtje muzejske zbirke o “Šola skozi 50. leta” in položitvijo temeljnega kamna za izgradnjo mrliške vežice.

Zasluge za odprtje še ene muzejske zbirke v župnišču gredo v prvi vrsti Marjanu Kosu, Koroškemu pokrajinskemu muzeju, občini Dravograd, krajevni skupnosti Libeliče, OŠ Libeliče in seveda vsem krajanom, ki so darovali muzejske artikle in gradivo.

Temeljni kamen za izgradnjo dolgo pričakovane mrliške vežice sta položila županja občine Dravograd Marijana Cigala in predsednik sveta KS Libeliče Branko Ferk. Lokacija vežice je za pokopališčem pri lipi.

Prireditve se je udeležilo kar precej predstavnikov političnih struktur, kar je razumljivo, saj je predvolilni čas.

Ob prireditvi so domačini postregli z brezplačnim ogledom kulturnih in etnoloških znamenitosti v kraju, gospodinje pa s tradicionalno jedjo na tej prireditvi “R’pno župo”, sladkim in starim moštom ter pecivom. Ponudili so tudi nakup nekaterih spominkov o Libeličah.

Ni manjkalo pečenega kostanja in z njim sladkega mošta, za kar so skrbeli libeliški gasilci- državni prvaki.

Več dogajanja v sliki pa na strani: GALERIJA SLIK – album “Jesen v Libeličah”.