Koroška zadruga odpira živilsko trgovino v Libeličah.

Ne zgodi se pogosto, da se v kraju kot so Libeliče na novo odpre trgovina. Dandanes se odpirajo veliki trgovski centri v mestih, majhne trgovine pa ugašajo.

Pa vendar, ko se je ponudila možnost, da naša Koroška kmetijsko gozdarska zadruga prevzame trgovino v Libeličah, je naše vodstvo na čelu z direktorjem Alojzom Turjakom to prepoznalo kot priložnost in tudi zadružniki smo se s tem strinjali. Poslanstvo Zadruge je namreč spodbujanje gospodarskih koristi za svoje člane. Trgovine ne odpiramo, ker bi pričakovali velik dobiček, ampak v dobro kraja in krajanov. Pri tem nismo sami, tako krajevna skupnost Libeliče, kot tudi najemodajalec Dušan Pšeničnik, Pošta Slovenije in občina Dravograd, so pokazali veliko željo in so prispevali svoj del zgodbe, da trgovina v Libeličah ostane in na novo zaživi. Posebna zahvala gre županu občine Dravograd, gospodu Antonu Preksavcu, da nas je podprl v naših skupnih prizadevanjih.

In tako smo v četrtek, 9.maja popoldne slovesno odprli trgovino. Zbralo se je lepo število krajanov. Po pozdravu in kratkih nagovorih predsednika KKGZ Petra Vernekarja, direktorja KKGZ Alojza Turjaka in župana občine Dravograd Antona Preksavca, je naš župnik Franček Kraner blagoslovil prostore trgovine, nakar smo skupaj s predsednikom KS Libeliče Brankom Perovnikom slovesno prerezali trak in odprli poslovalnico. Če bo vsak dan takšna gneča v trgovini, bo gotovo uspešna!

Zadruga se bo trudila, da bo trgovina odslej bolje založena, saj bo imela tudi izdelke koroških kmetov in Koroških mesnin, vendar je prav, da se zavedamo: Usoda trgovine je odslej v rokah nas Libeličanov. Če želimo ohraniti trgovino, ji bomo morali dali priložnost in jo vzeti za svojo. Verjamem, da bomo in da je to pričetek uspešne in predvsem dolgoročne zgodbe v dobro vseh nas.

Peter Vernekar, predsednik KKGZ in Libeličan