Kostumi so bili pripravljeni, inštrumenti uglašeni, otroci so v publiki poiskali še obraze svojih mamic. Prireditev ob materinskem prazniku se je z ravno pravo mero treme in navdušenja lahko pričela.

Potekala je v četrtek, 21. 3. 2024, v zapolnjeni dvorani gasilskega doma v Libeličah. S tem se je znova potrdilo, da so vabila dosegla mnogo obiskovalk in obiskovalcev, ki radi prisluhnejo otroškim glasovom.

Priprave na kulturni dogodek so se pod mentorstvom vzgojiteljic in učiteljic v prostorih vrtca in šole Libeliče pričele nekaj tednov pred dogodkom. Izbirali smo glasbo, sestavljali plesne koreografije in vadili pravilno izgovarjavo besedil. Razmišljati je bilo potrebno še o scenski postavitvi, rekvizitih in drugih detajlih, na pomoč ste nam priskočili tudi starši.

Namen in vsebina našega programa je bila v prvi vrsti izkazati spoštovanje in zahvalo mamam, babicam ter preostalim ženskam in dekletom. A ker je potekala v mesecu, tudi sicer polnem simbolike, je bila namenjena vsem, ki se veselijo pomladi, novega prebujanja in toplih sončnih žarkov.

Predstavo je otvorila udarna koračnica v izvedbi otroškega pevskega zbora. V ritmu in melodiji so jo spremljala različna glasbila, na katera otroci zavzeto vadijo skozi celotno šolsko leto. Sledil je program naših najmlajših, v pomlad so nas korajžno popeljali s siničko. Učenci prve triade so svojo zgodbo poimenovali »Pridi in zapleši z nama…« Res se je zvrstilo veliko plesnih korakov, ki so jih dopolnjevale glasbene točke in dramske uprizoritve.

Ob zaključku so petošolke s plesnimi trakovi v rokah in ob zvokih pesmi o metuljčkih in mehurčkih energično zaokrožile kulturno dogajanje.

Preden smo se razšli ter se vsem prisotnim zahvalili za obisk, so otroci zaskrbljeno spraševali, če je bilo v redu.

                                                                       Tekst: Helena Knez, fotografije: Lea Rebernik in Maruša Plešivčnik