Spoštovane krajanke in krajani Libelič!

Vsako leto je krona našega karitativnega dela – teden Karitas (23.–29.11.2020). To naj bi bil teden praznovanja, zgled občestva, ki služi in uresničuje pomoč ljudem v stiski, materialno in duhovno. Letošnje geslo tedna Karitas ‘SLIŠIM TE’ nas še posebej nagovarja v teh težkih časih.

»Zato bo letošnji teden manj prazničen in bolj delaven. Vedno bolj se kaže, da ljudje v tem času negotovosti, strahu in nenehne grožnje potrebujejo psihosocialno pomoč. Z drugo besedo: iščejo nekoga, ki jih bo slišal in komur bodo lahko zaupali svoje težave. Malo je potrebno za povrnitev upanja: človeka je treba opaziti, ga sprejeti, mu prisluhniti. Samo tako se bo počutil sprejetega in spoštovanega.« (Nadškof metropolit Alojz Cvikl)

Sodelavci ŽK Libeliče, ki aktivno delujemo že 12. leto, letos pa se nam je pridružilo tudi pet članov Young Caritas, se vam želimo ob tej priložnosti zahvaliti. Hvala za vsak vaš dar, ki ste ga namenili – denar smo namenili za dobrodelne akcije, zdravljenja otrok, plačila položnic, nakup materialnih dobrin …

Ker je letos narava bogato obrodila, ste se tudi vi srčno odzvali na prošnjo za darovanje ozimnice. Del ozimnice je ostal v našem kraju, preostanek pa so naši sodelavci Nadškofijske Karitas odpeljali v mariborski dnevni center, kjer kuhajo tople obroke za otroke, brezdomce in družine v stiski. Skupaj z vami smo zbrali okoli 660 kilogramov krompirja, 10 zabojev jabolk, 60 kozarcev vloženih dobrot, 15 kozarcev marmelade, čebule, zelja, ocvirkov … Iskrena hvala vsem, ki ste se dobrosrčno odzvali prošnji.

Slovenska Karitas, tudi letos, pripravlja dobrodelni koncert Klic dobrote 2020. Spremljali ga bomo lahko v sredo, 25. novembra, od 20. ure, na 1. programu RTV Slovenija, prav tako na Radiu 1 in na valovih radia Ognjišče.

Karitas Libeliče pa vas vabi na brezstično stojnico pred trgovino Libeliče, od ponedeljka (23.novembra) do srede (25. novembra), med 9. in 15. uro. Na razpolago bodo izdelki sodelavk ŽK Libeliče.

Najlepše so majhne stvari, ki jih narediš za druge ljudi ter v njihovih srcih pustiš velike sledi.

Sodelavke župnijske Karitas Libeliče