DSC_3216Pustni čas se v Evropi prične že 11. novembra ob 11.uri in 11 minut. Libeličani se bolj držimo koledarja, kjer piše kdaj goduje Pust. Letos je to tudi na torek, zadnjega februarja.
Ker pa smo že vsi siti zime, smo v vas povabili preganjalce te mrzle tete, in sicer Korante iz Rogoznice. Obiskali so nas v soboto, 18.2.2017 ob pol dvanajstih. Tako je bilo planirano. A glej ga zlomka, tudi na tako veseli čas, kot je pustovanje nesreča ne počiva. Našim gostom je zagodla že na poti od Dravograda proti Libeličam. Pokvarilo se jim je prevozno sredstvo. Takoj so stopili v akcijo Libeličani in goste z malo zamude spravili v Libeliče.
Zbralo se je kar nekaj domačinov, ki so nasmejani pozdravili prišleke, saj v naših krajih niso običajni. Po svojem ritualnem plesu sredi vasi so si člani Kulturnega društva Rogoznica sneli maske in se pomešali med krajane. Po slikah sodeč je bilo srečanje prisrčno in veselo. Ob slovesu so si obljubili, da to srečanje ni bilo zadnje.
Upajmo, da so zimo res pregnali, če pa njihovo izročilo ne bo dovolj, bomo na pustno soboto še z lastno povorko za eno leto napodili starko Zimo iz vasi.

 

Dogajanje si oglejte na tej povezavi:  Kurenti v Libelicah 20117