DSC_2592Že enajstič so se v nedeljo, 19. junija Libeličani zbrali pod lipo na Libeliški Gori. Kljub vremenu, ki ni bilo najbolj naklonjeno druženju na prostem, se je zbralo nekaj krajanov. Program so pripravili otroci libeliške šole in mešani pevski zbor Libeliče. Oboji so uvodno pesem posvetili lipi. Voditeljica Nastja Perovnik je v otvoritvenem govoru povedala od kod izvira ime za to drevo in za kaj so njeni cvetovi dobri. Beseda lipa ima skupni koren z besedo lepiti, kajti ko lipa cveti z nje kapljajo drobne kapljice lepljive snovi. Da je lipov čaj dober za pitje in zdravje, je znano, manj znano pa je njegova škodljivost pri prekomernem uživanju. »Kakor z ničemer ni dobro pretiravati, tako je tudi s pitjem lipovega čaja«, je še dejala Nastja. DSC_2587
Po kulturnem delu so se gostje stisnili pod lipo, saj je začelo deževati. Postregli so si z dobro pripravljenim bogračem, ki so ga v šali poimenovali kar po kuharju Branku.
Pozdrav in zahvalo vsem, ki so sodelovali pri pripravi in vsem, ki so se prireditve udeležili, je izrekel predsednik Sveta krajevne skupnosti Libeliče Jože Pšeničnik.
Tokratno srečanje je bilo dejansko pod krošnjo mogočne lipe ob CŠOD Ajda, ki je s svojimi vejami zadrževala dež.
DSC_2590  DSC_2610  DSC_2597