DSC_2271Zadnji vikend v maju bi lahko poimenovali »gasilski vikend«, to velja za občino Dravograd in še posebej za Libeliče.
Že sedmič so organizirali memorial Oto Antona, ki so mu priključili tudi občinsko gasilsko tekmovanje.
S slednjim so pričeli že v petek v Dravogradu, kjer so se v gasilskih veščinah pomerile ekipe najmlajših in starejših gasilk in gasilcev. PGD Libeliče je sodelovalo s šestimi ekipami: pionirke, pionirji1 in 2, starejše gasilke 1 in 2 ter starejši gasilci,. Doseženi rezultati so naslednji: pionirke prvo mesto, pionirji 2 – prvo mesto, pionirji 1 pa so imeli smolo in tekme niso končali. Poleg vaje z vedrovko (brentačo) so se pomerili tudi v štafeti.
Starejše gasilke in gasilci so tekmovali v vaji s hidrantnim nastavkom in v raznoterostih. Rezultati libeliških udeležencev so naslednji: starejše gasilke 1 so dosegle prvo mesto, gasilke 2 so pristale na petem, starejši gasilci pa eno mesto boljši, torej četrto mesto.
V nedeljo se je gasilsko tekmovanje odvijalo na libeliškem igrišču. V obeh kategorijah, občinsko tekmovanje in memorial Oto Antona, je nastopilo precej ekip. Poleg društev iz Občinske gasilske zveze Dravograd so se tekmovanja udeležile ekipe: ženske iz Doliča – Šentflorjan, Prevalj, Šaleka in Gaberk ter člani iz Paške vasi in Kotelj. Skupaj z domačimi ekipami je na memorialu tekmovalo 10 ženskih in 15 moških ekip. PGD Libeliče je na tekmovanju sodelovalo kar s šestimi ekipami, članice A in B, ter člani A1, A2, B1 in B2.
Domačini so zopet pokazali, da so še vedno med najboljšimi v občini. Članice A so dosegle drugo mesto, članice B – CTIF so premagale konkurenco in osvojile prvo mesto. Člani A so bili zopet nepremagljivi in osvojili občinski pokal, člani A1 pa so po času za prvimi zaostajali manj kot 10 sekund, vendar so naredili več napak in pristali na četrtem mestu. Člani B pa so se uvrstili na vrh tabele z rezultati in sicer B2 na prvo in B1 na drugo mesto.DSC_2334
Vsi doseženi rezultati so šteli tudi v kategoriji memoriala, kjer je vrh lestvice pri ženskah osvojila ekipa iz PGD Doliča – Šentflorjan, sledi jim ekipa PGD Prevalje, bron pa so osvojile članice PGD Libeliče B2. Pri moških pa je slika še bolj razveseljiva, saj so prva tri mesta dosegli domačini. Na vrhu člani A1, sledijo člani B2 in tretje uvrščeni člani B1. Na sredino tabele ali na sedmem mestu so pristali člani A2.
Organizacijo in izvedbo tekmovanja so pohvalili vsi prisotni gasilski organi in Libeličane dali tudi za vzor drugim, vsaj v občinskem merilu. Tudi mi se pridružujemo čestitkam za organizacijo in seveda čestitamo vsem sodelujočim gasilkam in gasilcem za njihove uspehe. Številčnost ekip iz PGD Libeliče je zopet dokaz, da z gasilci živi celotna krajevna skupnost. Čestitamo – Na pomoč!
DSC_1923  DSC_1969  DSC_1959
Več utrinkov s tekmovanj v galeriji!

Tabele s kompletnimi rezultati:
Občinsko 2016 mladi + veterani    ČLANICE  A    ČLANICE  B    ČLANI A  ČLANI B

ČLANICE MEMORIAL   ČLANI MEMORIAL