DSC_0683aOb pogledu dolge kolone otrok in nekaterih staršev, ki se je v sredo, 23. decembra vila po libeliškem polju proti letališču, je dalo vedeti, da se bo tam dogajalo nekaj, kar ni vsak dan in kar ni povsod.
Z lučkami (svečkami – baklami) opremljeni otroci so vedeli, da jih čaka nekaj posebnega, neko presenečenje. Radovednost je bila potešena, ko so nad vasjo zagledali letalo, s katerim je priletel letošnji dobri mož Dedek Mraz.
»Pozdravljeni vsi zbrani. Oooo koliko vas je. Zakaj nisem s sankami in sem kar priletel med vas, je krivo vreme. Letošnja zima nam ni naklonila snega, zato sem moral svoje jelenčke pustiti doma, v hlevu. Dolžnost, ki jo imam, da obdarjam otroke, pa me je prisilila poslužiti se drugačnega prevoza. Zahvaljujem se Božičku, ki mi je priskočil na pomoč in me z letalom pripeljal med vas, v Libeliče. Letalo je sicer manjše velikosti, pa vseeno dovolj veliko, da sem vanj spravil tudi darila za vas, pridne otroke.« so bile (naj bi bile) besede Dedka Mraza ob pristanku na letališču pod vasjo. Veselje ob prihodu dobrega moža so mladi popestrili s petjem pesmic, ki so po tematiki primerne za ta čas.
Na letališču je bilo poskrbljeno tudi za topel napitek, piškote in dobro voljo. Po obdarovanju in kratkem klepetu je prišel čas slovesa. »Lepo mi je z vami ampak me čaka še več pridnih otrok. V Dravograd bom pa nadaljeval kar z avtomobilom, ker tam še nimajo letališča, da bi me tudi tja lahko popeljal Božiček z letalom, » se je poslovil dobri mož. In izginil za vogalom.
Organizator letošnje prireditve in obdarovanja otrok je KS Libeliče, za napitke in prevoz pa Aviofun – Simona in Damijan Cehner.

DSC_0704a   DSC_0705a   DSC_0702a