cSadjarsko društvo Mežiške doline je v soboto, 21. 11. 2015, organiziralo že 17. Moštno gavdo oz. Andrejevanje na Prevaljah v Družbenem domu. Največji dogodek na Andrejevanju je izbor Moštne d’čve, ki poteka vsako leto. Letos sta se izbora udeležili Nika Fink in Patricija Kos ter zastopali barve Libelič. Kandidatk je bilo 5 in so se skozi prireditev potegovale za naziv Moštna d’čva 2015. O zmagovalki so odločale zabavne in preproste igre, glasovalo pa je tudi občinstvo. Naši dekleti sta se odlično izkazali, a jima je za zmago zmanjkalo malo sreče – Patricija je zasedla 5. mesto, Nika pa 4. mesto. Po glasovih občinstva pa je prva zasedla 4. mesto, druga pa 2. mesto. Moštna d’čva 2015 je z glasovi občinstva in največ zbranimi točkami iz iger postala Maruša Miler iz Šentanela.
Izbora za Moštno d’čvo so se že v preteklih letih udeležile nekatere Libeličanke: leta 2012 Nastja Perovnik, leta 2013 Anamarija Plešivčnik in nekaj let nazaj tudi Ivanka Plešivčnik ter Tjaša Fink. Seveda si želimo, da bi moštna krona romala tudi v  Libeliče, zato vabimo vsa dekleta nad 18. let, da se naslednje leto izbora udeležijo.
Po končani prireditvi so nas pozno v noč zabavali ansambel Poskočni muzikanti in s svojo neverjetno energijo povzročili pravo koroško gavdo.
Anamarija Plešivčnik
Slike: Anita Kos
d  b  Miler